Här är hur Sonys Xperia Z5 telefon med 4K skärm kan ha två dagars batteritid

När Sony introducerade Xperia Z5 Premium och dess 4K display, den första frågan som kom till mig är: Hur länge kommer batteriet att räcka eftersom mobiltelefonen måste skjuta så många pixlar?

Sonys påstående är tvådagars batteritid, som inte vettigt. Nu gör eftersom företaget har förklarat hur 4K display faktiskt fungerar.

Sony följande uttalande till Phonearena på tisdag

Det är smart, även om jag önskar Sony var mer tillmötesgående när det faktiskt introducerade telefon.

Istället väntade det för världen att “ooh” och “aah” över första 4K smartphone skärmen i cirka två veckor.

Så som jag förstår det då, den enda gången du får en sann 4K erfarenhet är när du tittar på lämplig videoinnehåll eller bilder som kan dra nytta av det.

Resten av tiden – som bör vara för det mesta – Xperia Z5 Premium visar en 1080p eller mindre upplösning för app, Android gränssnitt, surfning, etc …

Genom att göra så, kommer telefonen inte behöver arbeta så hårt för att visa innehåll och därför kommer att använda mindre batteri än om det hade att skala varje visuellt objekt.

Jag är fortfarande inte säljs på behovet av ett litet 4K display, men åtminstone Sony verkar vara att gå om det på ett smart sätt som kommer att maximera batteriets livslängd.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien