Harbour det möjligt att erbjuda all-flashminne moln

Driven av andelen virtualisering i branschen och en vilja hos den lokala marknaden att införa ny teknik, ren Storage expanderat sin verksamhet i Australien och Nya Zeeland.

En av de första kunderna till rättegången teknik, Harbour IT, är så imponerad av de resultat som det har sett att man planerar att använda tekniken för att skapa en allt-flashminne molnerbjudande kallas Ren Cloud.

Som talar till webbplatsen vid lanseringen av ren Förvaring i Sydney idag, Harbour IT grundare Charles Tym sade att flashminne är en omvälvande teknik för företag.

Det är en gång i 15-års förändring av teknik, och det är en förändring som kommer att gå igenom otroligt snabbt – kostnaden motivering fallet förblir övertygande.

Harbour IT har använt flashminne för sex månader, och under den tiden har kondenserat sina lagringsbehov från 7 terabyte till 700 gigabyte tack vare ren Storage mjukvaruimplementerade inline deduplicering och komprimeringsteknik. Kravet undre magasinerings har gjort det möjligt för företaget att gå från 30 rackenheter för lagring till åtta, medan påskynda fullgörandet av sina tillämpningar UO till tio gånger.

Vi sprang internt en Citrix distribution och användarupplevelsen var inte alltid konsekvent, men när vi sätter blixten i, det är helt konsekvent. Som har gjort en stor skillnad “, säger Tym.” Vi gjorde en utvärdering av alla de olika [lagringsteknik], och ärligt talat, det var en no-brainer att sätta blixten i, eftersom kostnaden per gigabyte var densamma.

Jag tror på mindre än 12 månader, kommer alla våra kunder vara på flashteknik.

Tym var imponerad av vändningen inrätta en ren lagring Förvaring lösning jämfört med traditionella leverantörer som används i det förflutna.

Oavsett om det är EMC eller Hitachi Data Systems eller NetApp, när du köper en SAN, det finns normalt en tvätt lista över delar som måste beställas, och de normalt inte hålls i Australien, har de fick komma från utlandet.

Och du måste få styck tillsammans, det måste kontrolleras av en ingenjör, då måste man tala om prissättningen, då måste man placera order, då måste man vänta på att komma in, då det allt måste konfigureras som en stor Meccano set, eftersom alla skivorna måste sättas in, alla kablar måste anslutas, alla hyllorna har fått vara installerad – det tar bara en lång tid.

Förra gången vi gjorde det, tog det nästan fyra månader, och vi försökte göra det så fort som möjligt. Det är bara en del av livet med den sortens system, på grund av arten av alla bitar du har att sätta ihop, att det tar lång tid.

Medan den premie tier som erbjuds av hamnen IT kommer snart att köra på flash, kommer det fortfarande finnas utrymme för traditionell hårddisk-baserad lagring.

Däremot Tym sade att tack vare lokala distributörer, kunde han sätta en ren Storage lösning i dagar.

Det var två artikelnummer, och alla kablar kom med det, så det var bara en fråga om oss sätta den i hyllan, bara formatering tog ett par minuter … det kan göras i timmar.

“Det är en mycket, mycket snyggt lösning”, sade han.

Flash: ett spel-växlare

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Medan den premie tier som erbjuds av hamnen IT kommer snart att köra på flash, kommer det fortfarande finnas utrymme för traditionell hårddisk-baserad lagring.

“Alternativet ger dem är att de kan lägga sina dataintensiva applikationer på blixten array, och om de behöver lägre kostnad, kan de bara sätta det på traditionell lagring”, säger Tym.

Ren Storage kommer inte att sälja direkt till allmänheten i Australien, och har undertecknat Observatory Crest som distributören över Australien och Nya Zeeland, samt ett antal återförsäljare.

Lagrings företaget nyligen avslutade en $ 150 miljoner euro i finansiering runda och räknar Samsung, Redpoint Ventures, och VMware grundare Dianne Grön bland sina investerare.

Vd David Hatfield berättade webbplats som företaget är inte intressant i gå allmänheten när som helst snart. Hatfield sade att företaget inte görs från ett produktperspektiv, inte vill ådra sig extra kostnader för att gå allmänheten och att det är lättare att anställa ingenjörer innan någon börsintroduktion.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip