InFocus LP130 Review

Om ditt jobb handlar om att ge presentationer på platser där fasta projektion anläggningar inte finns tillgängliga, då dina alternativ har hittills varit begränsad. Du kan publiken alla runt en stor skärm bärbar dator, eller utföra en dataprojektor med dig. Uppenbarligen tändaren en projektor kan göras, desto bättre – så länge det inte finns alltför många kompromisser. Nya ultraportabla produkter såsom LP130 från InFocus tar med funktionalitet och bildkvalitet av större produkter till ett paket som väger endast 1.33kg. Fångsten är, du måste betala för detta bärbarhet, det LP130 kostar en rejäl £ 4475 (exkl. Moms).

Den LP130 använder Digital Light Processing (DLP) teknik, som är uppbyggd kring Texas Instruments Digital Micromirror Device (DMD) chip. Den LP130 singel-chip DLP motorn ger en upplösning på 1024 x 768 pixlar (1280 av 1024 stöds med interpolering). Eftersom DMD chip och dess roterande färghjul är en mer utrymmeseffektiv metod än en tre-LCD motor har InFocus kunnat minska storleken fattas av LP130 till en 15,9cm av 21cm fotavtryck som är betydligt mindre än ett A4-ark av papper. Inte bara det, men det är en mycket ljus produkt, med en imponerande rating på 1100 ANSI lumen.

Vissa uppoffringar har gjorts för att uppnå detta, och LP130 saknar de inbyggda högtalarna av sina större syskon. Emellertid har anslutning inte äventyras, denna produkt som presenterar en DVI-I-anslutning för standard VGA eller särskilda digitala kablar och en sammansatt videoport för att fästa icke-PC videoutrustning.

Om datorn har en DVI-kompatibel grafikkort (som fortfarande ganska ovanligt), då du inte behöver oroa sig för kalibrerings problem som uppstår vid omräkning av analoga videosignaler till en digital signal. Men för VGA-anslutningar, kan det hända att det krävs en viss finjustering ovanpå den automatiska kalibreringen för att eliminera brus på vissa bilder.

När detta uppnås, är den övergripande bildkvaliteten hos LP130 mycket bra. Eftersom det är en DLP-baserad produkt, är felkonvergens inte ett problem, och färg enhetlighet var mycket jämn över hela skärmen. Vi märkte vissa smärre porlande på statiska skärmar och kommentarerna om runt text, men du är osannolikt att märka dessa under allmänt bruk.

Bakprojektion stöds, även om detta tenderar att vara mer användbar för statiska installationer och LP130 har också digital keystone-korrigering upp till 20 grader. Det senare låter dig justera bilden för att kompensera för projektioner på en yta i en vinkel mot linsen. Även om detta är effektivt, förlorar du en viss mängd detaljer som pixlar tas bort från bilden.

Vad gäller oss mest om LP130 är den värme som alstras under användning – en oundviklig biprodukt av den ljusa UHP-lampa och den lilla storleken på projektorns chassi. Även fläkten gör sitt bästa för att hålla inälvsprodukter cool, yta LP130 blir för varmt för att ens röra på vissa ställen, vilket är värt att komma ihåg innan du plocka upp denna dyr utrustning efter en lång presentation.

Som sagt, det LP130 ger dig en ljus klar bild över tre meter bred vid dess längst kasta (6,4) och har fjärrkontrollen och beslag av en produkt två gånger sin storlek och vikt. Om du är på resande fot en hel del, kan denna produkt spara stammen av hefting en tre eller fyra kilo monster runt med din bärbara dator.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator