Maryland statliga säkerhets slarv utsätter personuppgifter

Säkra data kan vara hårt arbete. Det kan vara komplicerat. Det kan bli dyrt. Och då ibland ser du folk lägger så liten ansträngning i det att det finns bara ingen ursäkt.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Ett exempel på detta skickades till mig av en läsare. I väntan på nya vapenkontrollslagar planerad att träda i kraft den 1 oktober tiotusentals medborgare i Maryland ansökt om vapentillstånd, som kräver en säkerhetsprövning.

Maryland statliga polisen, laddade med att utföra bakgrundskontroller, inte har resurser att göra det snart nog, och, enligt Baltimore Sun, “Gov. Martin O’Malley sade … att staten uppbåda all nödvändig resurser “för att slutföra uppgiften i tid.

Hemförlovningen alla nödvändiga resurser “i det här fallet betyder” slarva.

Först staten skannade blanketterna. Därefter, i syfte att förbättra tillgången till de uppgifter som krävs för att utföra bakgrundskontroller till över 200 datainmatning personal i icke-brottsbekämpande organ, staten inrätta en allmänt tillgänglig webbplats med en enda gemensam användarnamn och lösenord.

De data som anges på webbplatsen ingår körkortsnummer, personnummer, adresser och annan personlig information.

Webbplatsen är inte längre offentligt tillgängliga, men katten är ur påsen. Nedan är logg över http trafik från sajten

Artikeln Baltimore Sun kopplade till ovan kände inte igen någon sekretess fråga. Den fokuserar bara på problemet med eftersläpningen, som visserligen är ett problem, men det understryker också bristen på allmän oro för integritetsproblem.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer