RIM förvärvar QNX, bör förbättra i bilen ljud och “infotainment”

Research in Motion gör en pjäs för bilmarknaden, tillkännager idag förvärvet av QNX Software Systems från Harman International. QNX ger ett öppet operativsystem plattform till spelet och RIM är ute efter att avancera det i bilvärlden.

I ett uttalande, RIM VD och co-CEO Mike Lazaridis sagt

RIM är entusiastiska över det planerade förvärvet av QNX Software Systems och vi ser fram emot fortsatt samarbete mellan Harman, QNX och RIM att ytterligare integrera och förbättra användarupplevelsen mellan smartphones och i fordon ljud- och infotainmentsystem. Utöver våra intressen i att utöka möjligheterna för QNX inom fordonsindustrin och andra marknader, anser vi det planerade förvärvet av QNX kommer också att ge andra värde till RIM när det gäller att stödja vissa oanmälda produktplaner för intelligenta kringutrustning, lägga värdefull immateriell egendom till RIM: s portfölj och ger långsiktiga synergier för de företag som är baserade på den betydande och kompletterande OS kompetens som finns inom RIM och QNX lag idag.

Affären är föremål för myndighetsgodkännande och förväntas slutföras i ca 30-45 dagar. Villkor för affären har inte offentliggjorts.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september