Samsung meddelar 3D vertikal NAND flash produktion

Samsung har börjat massproducera 3D vertikal NAND (V-NAND) flashminne efter 10 års forskning och utveckling.

I ett blogginlägg tisdag, sade den sydkoreanska företag som V-NAND kommer att användas i stor utsträckning i både hemelektronik och företagsapplikationer – inklusive NAND lagring och solid state-diskar (SSD).

Samsungs V-NAND inkluderar 128GB tätheten inom ett enda chip genom vertikal skalning och vertikal cellstrukturen hos produkten. Företaget säger att genom att använda 3D Charge Trap Flash (CTF) teknik och vertikal sammankoppling processteknik för att länka 3D cellgruppen, kan V-NAND ge mer än dubbelt skal kapacitet 20nm plan, vanliga NAND-flashprodukter.

Traditionell flashminnet är baserad på två-dimensionella strukturer. Men eftersom tekniken utvecklas och kunde gå från 10 nm och bortom, har skalnings gränser bli ett problem, som att öka nanometer krets linjebredd kan orsaka en kompromiss i tillförlitlighet, samt utvecklingstiden och de totala kostnaderna.

Istället för att använda en plan struktur, har Samsungs produkt vertikalt staplade plana cellskikt. 3D NAND minnesarkitektur beskrivs som sådan

Samsungs CTF-baserade NAND flash arkitektur, är en elektrisk laddning tillfälligt placeras i en hållkammare av det icke-ledande skiktet av blixt som består av kiselnitrid (SiN), istället för att använda en flytande grind för att förhindra störningar mellan angränsande celler.

Med den nya vertikala strukturen kan Samsung möjliggöra högre densitet NAND flashminnesprodukter genom att öka 3D cellager utan att behöva fortsätta plana skalning, som har blivit oerhört svårt att uppnå.

Genom att göra CTF skiktet 3D, säger företagets både tillförlitlighet och hastighet flashminne har förbättrats. Produktens skrivprestanda fördubblades jämfört med standard 10nm NAND-flashminnen, medan företaget säger tillförlitligheten åtminstone fördubblats – men i vissa fall blev upp till tio gånger mer tillförlitliga än produkter på marknaden.

Jeong-Hyuk Choi, Senior Vice President för flash produkter och teknik på Samsung kommenterade

Den nya 3D-V-NAND flashteknik är resultatet av våra medarbetares år av ansträngningar för att driva bortom konventionella sätt att tänka och utöva mycket mer innovativa metoder att övervinna begränsningar i utformningen av minneshalvledarteknologi. Efter världens första massproduktion av 3D Vertikal NAND, kommer vi att fortsätta att introducera 3D V-NAND produkter med bättre prestanda och högre densitet, vilket kommer att bidra till ytterligare tillväxt i den globala minnesindustrin.

Enligt analysföretaget IHS iSuppli, den globala NAND-flashminne marknaden förväntas generera intäkter på cirka $ 30,8 miljarder i slutet av 2016.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet