Huawei siktar på $ 10B företag intäkter via molnet

Huawei Technologies ser till klockan 10 US $ miljarder intäkter från sin företagsverksamhet och har stora förhoppningar molnet kommer hjälpa till att leda vägen.

Den kinesiska nätverksutrustning leverantör sade dess företag enhet inriktning för att slå 10 miljarder US $ 2017 genom att säkra kontrakt i moln hosting och nätverk, rapporterade Bloomberg. Detta affärsområde uppvisat US $ 2,5 miljarder intäkter förra året, klättring 32 procent, och skulle registrera en högre tillväxttakt i 2014, sade William Xu, som leder affärsenheten, vid denna veckas CeBIT-mässan i Hannover, Tyskland.

Shenzhen-baserade Huawei möter hård konkurrens från amerikanska nätverksjätten och nuvarande marknadsledaren, Cisco Systems, men den kinesiska leverantören är att se större tillväxt i USA marknaden. Dess COO för företag i USA, Jane Li, sade i en januari rapport, Huawei var inte ute efter att på ett prissänkningar strategi, men på att ge de teknikföretag idag vill arbeta i ett moln miljö. “Den bästa konkurrensen [om] som kan vinna cloud computing ras”, sade Li. “Det finns en enorm tillväxt i cloud computing och stora uppgifter, [men] traditionell IT-utrustning är konstruerade för on-premise datacenter. Vi måste ha en stor FoU (forskning och utveckling) plattform för att uppfinna de utrustning för att anpassa sig till molninfrastruktur .

Xu berättade Bloomberg: “Våra produkter är redo och ledande i branschen Samtidigt smidda vi en hel del allianser med våra partners och vi utvecklat en hel del återförsäljning partners..”

Han avfärdade också anklagelserna om att Huawei hjälpte den kinesiska regeringen spionera på utländska företag, och avböjde att kommentera om det, Snowden-NSA avslöjanden bidrog till att öka, Huawei spel över Cisco på vissa marknader. “Andra kan anklaga oss, men allt vi kan göra är vår andel att förbereda, för att säkerställa att vårt nätverk är säker och pålitlig”, sade han.

Huawei förra året beskrev; US. marknaden, som en, kommersiell besvikelse ;, följande; USA regeringens påståenden, det var att hjälpa den kinesiska regeringen spionera på landet. Det förklarade också att det inte längre var intresserad av US och var, skifta fokus på att expandera i Europa, även om Li tidigare i år förnekade detta var fallet. “Vi är inte lämna USA, tvärtom, vi växer vår verksamhet i USA”, sade Li. “När du är fångade i korselden mellan två stora globala ekonomiska krafter, är det svårt att inte bli sentimental om det. Men sanningen är att detta är en av de största marknaderna i världen för IT och vi gillar det här”, säger hon noterades.

Enligt Li, tillbringar Huawei över 14 procent av sin US $ 40 miljarder intäkter på FoU.

Oron datasäkerhet dock fortsätta att plåga den kinesiska leverantören. Det brittiska departement, inklusive inrikesdepartementet, justitiedepartementet, och Crown Prosecution Service uppgavs instrueras att sluta använda Huaweis videokonferenssystem vid interna möten amid bekymmer de kan bäddas in med gäng enheter. Den, kinesiska leverantören ogillade förbudet, kalla det “vilseledande” och baseras på “felaktig” information.

Med tanke på att moln hosting kontrakt kommer att innebära stora volymer företagsdata, inklusive konfidentiell information, kommer någon oro säkerhet måste lösas bör Huawei hoppas uppnå sin 10 miljarder US $ företag intäkter mål. Men det har Snowden att tacka för utjämning spelfältet en smula.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin