Hur man verkligen radera valfri enhet – även SSD – 2016

Det finns enklare och säkrare metoder för att radera hårddiskar – inklusive SSD – än 10 år sedan. Windows har två enkla metoder och Mac OS X har en annan. De är inbyggda i operativsystemet och är fria att använda. Men jag inkluderar också en annan metod för reglerade branscher eller täta raderingar.

Fri och billig personlig och småföretag moln lagring är överallt. Här är hur man kan avgöra vilken som är rätt för dig.

SSD – nu standard i Ultrabooks och Mac – är lite annorlunda. Tack vare Flash Översättning Layer (FTL) ditt operativsystem inte vet var uppgifterna är fysiskt. Som ett resultat av Mac “Secure Töm papperskorgen” kommando har tagits bort eftersom det inte kan vara säker på att uppgifterna faktiskt är borta. Men det finns ett enkelt lösning för SSD: kryptera, formatera, och återkryptera, som beskrivs nedan.

Radera inte raderar dina data. Allt som bort gör är radera filens referensinformation i skivkatalogen, märkning blocken som gratis för återanvändning. Dina uppgifter finns kvar, även om OS inte kan se det. Det är vad “fil återvinning” program leta efter: data i block som katalogen säger inte används.

Secure Erase kommando inbyggd i ATA standard skriver alla spår på skivan – inklusive dåliga block, de data som finns kvar i slutet av delvis skrivas block, kataloger, allt. Det finns inga data återhämtning från Secure Erase.

Secure Erase är en smärta att använda eftersom de flesta moderkort BIOS har inaktiverat det, resonemang att folk inte skulle förstå att det skulle förångas sina data för evigt, vilket leder till kostsamma sorg rådgivning med telefonsupport. Men det finns andra sätt att uppnå datasäkerhet.

Fullständig hårddiskkryptering är inbyggd i Windows (Vista, 7, 8, och 10) och Mac OS X. De versioner på både operativsystem arbete på alla anslutna enheten. Men Windows kryptering verktyg – BitLocker – kräver vanligen ett system med en TPM (Trusted Platform Module) chip. Om systemet inte har TPM, kommer du inte att kunna komma åt BitLocker eller du får ett felmeddelande om du försöker. (Detta varierar med Windows släpper och versioner, så bli inte förvånad över vad du får.)

fönster

Att försöka BitLocker gå Kontrollpanelen, klicka på System och säkerhet och klicka sedan på BitLocker-diskkryptering. Välj den enhet och starta processen. Kryptering tar timmar på en stor disk, men du bör kunna göra annat arbete på systemet medan kryptering är klar.

Om du inte har en TPM-chip, eller rätt version av Windows, kan du fortfarande radera en enhet genom att utföra en standard – inte snabb – format på enheten. Gå till Kontrollpanelen, klicka på Datorhantering, klicka på Lagring och sedan Diskhantering, då den enhet som du vill radera. Högerklicka på disken, välj Ny enkel volym, och låta guiden guida dig, tills du kommer till Format fönster, där du kan vara säker på att utföra en snabbformatering inte är markerat.

Ett standardformat skrivs hela enheten och, på en hårddisk, kommer att ta timmar. Om en hårddisk format tar mindre än en minut, gå tillbaka och se till att du gör ett standardformat.

Mac OS

De Edward Snowden avslöjanden har skakat regeringar, globala företag, och tekniken världen. Här är vårt perspektiv på fortfarande utspelas konsekvenser tillsammans med IT-säkerhet och riskhantering bästa praxis som teknikledare kan komma till god användning.

Mac OS Filevault 2 (10,7 och senare) funktion nås från Systeminställningar> Säkerhet och integritet> Filevault. Välj Aktivera Filevault, välj ett lösenord alternativ, aktivera andra konton som du vill komma åt enheten – i detta fall ingen – och klicka på Starta om. Krypteringsprocessen börjar och, som Windows, kommer att ta några timmar om du har en stor enhet.

När dina enheter är krypterade, kan du nu formatera om enheten som en ny enhet, och kryptera den igen. Eftersom enheten är nu tom, kommer den andra krypterings vara mycket snabbare.

säker radering

Star Fristående Eraser Dock översyn; Vad vi lärt oss om SSD-enheter i 2015. Fallet mot SSD

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Den andra kryptering garanterar din första krypteringsnyckel – som vanligtvis hålls på enheten – är över. En nitisk Decrypter kunde återhämta nyckeln och dekryptera data. Men med den andra krypterings de kan bara återställa den andra nyckeln, och eftersom den äldre data krypteras också, de fortfarande inte kan läsa den.

Om du arbetar på en reglerad industri – såsom hälsovård eller finansiering – med en reglerande eller förvaltare ansvar för dataskydd, kommer det föregående skydda data, men kan inte skydda dig mot krav på felhanterade data. För att du behöver något starkare.

Baserat på mina tester jag rekommendera Star Fristående Eraser Dock. Det kommer att åberopa ATA Secure Erase funktion och skriva ut ett kvitto för att dokumentera detta faktum. Eftersom Secure Erase alternativet är NIST godkänd, och bättre än DOD kräver att du har en stark rättsligt skydd. Men det kräver att ta bort enheter från inneslutningar.

En snabbare alternativ: kör en 10 öre spik genom drivdisken skivorna. Några spelare kommer att försöka en återhämtning från ett fysiskt skadade enheten.

Kryptera, formatera och kryptera igen.

När du har använt ett system för ett år eller så har du förmodligen ingen aning om hur mycket och vad känslig data lagras på den. Sanitizing hela enheten – som externa verktyg som DBAN inte kan göra, även om de är bättre än ingenting – är ett smart drag.

Till skillnad från den svårt att använda den interna Secure Erase funktion, är dessa metoder för att skriva över eller kryptering lättillgängliga i Windows och Mac OS. Skydda dina data och sova i fred.

Kommentarer välkomna, som alltid.

Krypterad. Nu då?

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagkrav?

Storage Bits ta