IBM ser stora vinster framåt för PureSystems

IBM satsar på att dess nyligen lanserade PureSystems kommer juice intäkter för sin verksamhet hårdvarusystem i den andra halvan.

Big Blue nyligen lanserat PureSystems, som är integrerade system från design och syftar till att packa expertis från IBM: s olika forsknings- och tjänster wonks.

På tal på en telefonkonferens, IBM CFO Mark Loughridge tippad Unix förskjutningar och tippad PureSystems. Loughridge sade att PureSystems var en ny klass av datorer som kommer att driva efterfrågan på tjänster och mjukvara. “(PureSystems) kommer att börja bidra till vårt resultat under andra halvåret”, säger Loughridge.

Mer: IBM Q1 försäljning ljus, resultatutsikterna stark | IBM lanserar PureSystems, touts integration, flexibilitet | Kan IBM omdefiniera datacenter konvergens med PureSystems?

Senare på telefonkonferensen, var Loughridge frågade hur PureSystems passar in i IBM: s totala mix. Frågan: IT-budgeten är fasta så om en kund köper PureSystems vad de kommer att hoppa från IBM eller en konkurrent. Loughridge sa

Låt oss titta på vår IT-budget inom IBM. Vi arbetar på hur stor andel av IT-budgeten som vi kan flytta in nytt innehåll och nya möjligheter i stället för att bara behålla vår nuvarande bas av företag. Det är hur vi kör det. Vi har gjort detta år efter år. Varför är det relevant PureSystems? Tja, om man tittar på det i en typisk IT-avdelning, du kan spendera cirka 70% av budgeten på denna typ av enkla drift och underhåll. Vi tänker med PureSystems, har du möjlighet att minska den över en treårsperiod med mer än 50%. Det är ett enormt bidrag till din produktivitet.

PureSystems är den första nya systemet på två decennier för att slå den här typen av en industri utrullning, och vi är mycket säkra på det.

Siffrorna i kommande kvartal kommer slutligen berätta PureSystems tale.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec