Intuit släpper arbetskraft för att stärka portfölj on-demand ekonomiprodukter

Intuit fortsätter att öka fokus på oberoende entreprenörer, tillkännager tisdag lanseringen av arbetskraft, en produkt utformad för att hjälpa företag att hitta, hantera och skala sin on-demand talang.

Arbetskraften produkten härrör från Intuit förvärv i mars Playbook HR, en start som erbjuds lösningar för hantering av uthyrning, onboarding och efterlevnad behöver för frilansare och fristående entreprenörer som arbetar för on-demand-marknadsplatser.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Sedan förvärvet har Playbook HR vävs samman med SPCS Online Self Employed, som debuterade i januari som en förminskad version av Intuit arv personliga redovisnings app.

Några viktiga komponenter i arbetskraften innefattar ett API som gör det möjligt för företag att acceptera, uppdatera och exportera data, samt kommunicera med talang via e-post och sms, schema nya arbetstagare och granska dokument.

Arbetskraften hjälper också företag som drivs kompatibla bakgrundskontroller, skickar rättsligt bindande e-signaturer och skapa egna tester och utbildningar för arbetstagare.

Om man tittar på den större bilden för Intuit gör arbetskraften produkten en mycket vettigt med tanke på hur företaget har omorienterat sin produktlinje i ljuset av flera skakiga finansiella kvartal.

Som en del av sista sina kvartalsresultat Intuit sade att det skulle avyttra flera affärsenheter, inklusive Demandforce, QuickBase och Quicken, för att fokusera på mer framgångsrika produkter.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Alla tecken tyder på att Intuit har valt on-demand ekonomin som sin primära nya gränsen. Företaget citerar data som tyder på 7,6 miljoner amerikaner kommer att arbeta regelbundet i on-demand ekonomin före 2020, mer än dubbelt så den siffran är nu.

Den snabba tillväxten av on-demand ekonomin omforma den amerikanska arbetsmarknaden, med on-demand arbetare väntas öka till 11 procent av landets 66 miljoner US-entreprenörer “, säger Alex Chriss, VP och GM egenföretagare Solutions på Intuit. “Denna massiva tillväxt ger nya komplexitet i arbetarstyre, betalningar och distribution skatt.

Inuit säger att det finns nästan 200 tusen potentiella on-demand arbetare som redan finns på Workforce plattform. Sedan förvärvet Playbook HR, har Intuit också lagt 70 företag, däribland Luxe, Deliv, OrderUp, Washio, Favor Leverans, Eden och Saucey.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela