Lenovo, VMware partner att ge datacenterlösningar

Lenovo och VMware har planer på att samarbeta på mjukvarudefinierade datacenterlösningar.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Meddelade på tisdagen, är partnerskapet mellan högteknologiföretag som syftar till att utveckla nya IT-infrastrukturlösningar för privata och hybridmoln, slutanvändare computing och virtualisering via datacenter kanaler.

Avtalet sträcker sig 16-års utveckling förhållandet mellan IBMs System x och VMware. System x, nu en del av Lenovos portfölj efter förvärvet av x86-server verksamhet i januari, för $ 2,3 miljarder har producerat produkter inklusive den första VMware inbäddade hypervisor.

Genom samarbetet kommer Lenovo och VMware-lösningar föras samman för att “hjälpa företag och tjänsteleverantörer att förenkla datacenter, hastighet ansökan provisionering, och minska kostnaderna.”

Samarbetsområden inkluderar

Raghu Raghuram, vice ordförande i programvarustyrd Data Center Division på VMware kommenterade

Vi är glada att fortsätta att arbeta nära tillsammans med Lenovo att hjälpa våra gemensamma kunder inser fördelarna med en mjukvarudefinierad datacenter. Med kombinationen av VMware och Lenovo lösning, vi ge organisationer med kraftfulla automation, smidighet och flexibilitet i sin IT-infrastruktur.

I relaterade nyheter, sade VMwares AirWatch enhet på tisdagen att den kommer att samarbeta med Hewlett-Packards företagsenheten på mobila programvara för hantering distributioner.

Läs vidare: I företaget

lösningar privata och hybrid infrastruktur baserade på validerade end-to-end-arkitekturer, nätverk virtualiseringsgateways och integrerade trafikledningslösningar, Software Defined Storage infrastrukturlösningar baserade på ett brett utbud av Lenovos servrar och VMware Virtual SAN programvara;. Förbättrad prestanda av slutanvändare virtuella skrivbordstjänster via Lenovo eXFlash teknik, och VMware Horizon Virtual desktop Infrastructure (VDI) plattform,. gemensamma marknadsföringsplanerna för affärspartners och tjänsteleverantörer kanaler.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Hinder för BYOD? En brist på förtroende för arbetsgivare att skydda privatlivet, Google lockar startups moln efter med $ 100.000 kredit, eBay, PayPal för att delas upp i två separat bolag, Google expanderar i Europa, planerar att bygga $ 773.000.000 nederländska datacenter, Den svaga länken i företagets säkerhetskedjan: Falla för nätfiske, Meet Facebooks Atlas: plattformen för annonsörer att spåra dina rörelser

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar