Online tillväxt ser Dominos servera AU $ 82.4m FY16 vinst

Dominos har levererat ett rekordår, kokar ihop nettovinst efter skatt på AU $ 82.400.000, en lång rad digitala initiativ och ett autonomt leveransfordon kallas DRU.

Med AU $ 1,9 miljarder nätverksförsäljning, rapporterade Domino resultat före räntor, skatt, avskrivningar och amorteringar (EBITDA) på AU $ 167.200.000 på den totala intäkter på AU $ 930.200.000.

Omsättningen i den lokala regionen var AU $ 268.000.000, AU $ 260.900.000 i Europa, och AU $ 401.400.000 i Japan.

Pizza jätte avslutade räkenskapsåret med AU $ 128.500.000 i operativt kassaflöde, inspelning från år till år på nätet försäljningstillväxt på 33 procent i Australien / Nya Zeeland marknaden, 44 procent i Nederländerna, 69 procent i Frankrike, 125 procent i Belgien och 31 procent i Japan.

Trots online försäljningstillväxt i alla regioner, fortfarande Dominos öppnade 484 nya butiker, vilket ökar det totala globala butiken räkna till 1983.

Innan verksamhetsåret 2016 insvept, Domino koncernchef och VD Don Meij meddelade 10 digitala initiativ den australiska-noterade bolaget rullade ut, i ett försök att sätta dess ständigt ökande högen av kunddata till god användning.

Att bygga på sin GPS-förare tracker ansökan lanserades i början av förra året i samarbete med Navman Wireless började Dominos spåra sina kunder på väg till butiks pizza samling, lanserar på tillagningstiden i juni.

Vi använder uppgifter mycket, mycket mer än vi någonsin tidigare … över 10 år Dominos har byggt en rik kunddatabas, “Domino främsta digitala officer Michael Gillespie sagt tidigare.” Förhoppningsvis kunden kommer inte att se det som ett störande element, men en berikande och mer värdefull erfarenhet.

Förutom On Time matlagning, tillade pizza jätte beräknad leveranstid i onlineordersystem och uppdaterat sin Live Pizza Tracker, som är en funktion som delar data i realtid med kunder på utvecklingen av sin beställning.

För närvarande kan kunderna beställa en pizza genom att skicka ett textmeddelande som visar endast en pizza emoji, men Meij team har tagit detta ett steg längre, skapar en separat smartphone program som heter Zero Click, som kommer att se en beställning inom 10 sekunder att öppna appen .

Domino har också initierat Projekt 3/10, som Meij hoppas kommer att skära tillagningstiden ned till tre minuter och leverans till 10 minuter.

Tidigare i år presenterade Dominos den första kommersiella autonoma leveransfordon, Domino s Robotic enhet, känd som DRU.

Kan köra på endast 18 till 20 kilometer i timmen, använder DRU Google kartdata och data som erhålls genom Domino GPS-teknik för att manipulera broar, gångvägar och även soptunnor som släpps ut på trottoaren.

Med en vikt på strax under 190kg har DRU en specialbyggd varm och kall mat utrymmet och vid mottagande av en leverans, kunden matar en kod som tillhandahålls dem av Domino, som öppnar den övre luckan på enheten.

“Vidareutveckling av DRU, med honom in att förkroppsliga en större, mer holistisk artificiell intelligens, förbättra kundupplevelsen” Meij berättade aktieägare tisdag.

DRU föddes ur Domino innovationslabb, DLAB, med hjälp av lokala start Marathon Robotics. Öppnade i februari, är DLAB start inkubator baserad i Brisbane, utformade för att locka ett dynamiskt område av entreprenörer från matvetenskap genom digital teknik.

Tidigare Gillespie sade att för att lyckas måste företagen att anamma start tänkande.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Lär dig vad som gör dessa starter speciell och hålla den aggressiva nytänkande – att folk vill använda dig “, sade han.” Vi kommer ihåg vår kärna, vi har bara använt digital som en metod för att förbättra den erfarenheten och leverans av vårt kärn~~POS=TRUNC produkten~~POS=HEADCOMP, som har utvecklats.

Domino inspelade nettovinst efter skatt på AU $ 64.400.000, EBITDA på AU $ 71.600.000, och de totala intäkterna i ANZ marknadsplats AU $ 216.800.000 för räkenskapsåret 2015.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang