RIM tillkännager BlackBerry Pearl 3G, spel många konsumenter inte behöver fullt QWERTY

Research in Motion startade sin händelse WES 2010 på måndagen genom att presentera BlackBerry Pearl 3G och försöker pracka det som telefonen för konsumenter att uppgradera från standard mobiltelefoner.

Medan konkurrenterna satsar på enheter med pekskärm för konsumenter, tror RIM kommer det att bli lättare att omvandla traditionella mobilanvändare från deras nuvarande tangentbordet telefoner till en något mer avancerad knappsatsen på Pearl 3G.

RIM Co-CEO Mike Lazaridis uppgav

BlackBerry Pearl 3G är till skillnad från alla andra smartphone i världen och vi förväntar oss ett brett utbud av nya och befintliga kunder kommer att dras till dess kraftfulla funktioner och kompakt design. Med tanke på den snabbt växande konsumentintresse i smartphones och det faktum att mer än tre fjärdedelar av människor på den globala mobiltelefonmarknaden fortfarande köper telefoner med en traditionell alfanumerisk knappsats, vi tror att nya BlackBerry Pearl 3G tar en betydande marknadsmöjlighet. Det ger konsumenterna möjlighet att uppgradera sin traditionella mobiltelefonen till en fullfjädrad, lätt att använda och fashionabla 3G BlackBerry smartphone som stöder BlackBerry Messenger och många andra program samtidigt behålla en telefon design och layout som är bekant och bekväm.

Nedan är Pearl 3G specifikationer, som inte har förändrats mycket från den befintliga Pearl så jag har mest markerat uppgraderingar

Pearl 3G kommer att marknadsföras som 9100 seriemodellen. De nuvarande Pearl telefoner (8100-serien) har bara haft mindre uppgraderingar sedan de först infördes 2006 och har ganska mycket ersatts av de olika modellerna av BlackBerry Curve som RIM: s ingångsnivå smartphone. Det gör detta återupplivande av Pearl lite av en överraskning.

Eftersom detta är främst en inkrementell uppgradering från den befintliga Pearl, kunde entusiasm från Lazaridis signalera att RIM har för avsikt att prissätta Pearl 3G mycket konkurrenskraftigt – kanske till och med tillåta transportörer att ge bort Pearl 3G – men det är rent spekulation. Varken RIM eller bärarna meddelade officiella prissättning.

: BlackBerry 9650 gör Bold RIM: s flaggskepp smartphone och RIM melds BlackBerry med PBX telefoner

Naturligtvis, att en annan sak tänka på när man talar om att flytta konsumenter från vanliga mobiltelefoner till smartphones är planen uppgifter, som normalt kan lägga till minst $ 20- $ 40 per månad till räkningen. Under loppet av ett år, det är betydligt större än skillnaden mellan en gratis telefon och en $ 99 eller till och med $ 199-enhet.

Kan det betyda Pearl kan säljas utan en dataplan, eller med en plan rabatterade “light” uppgifter för något liknande $ 15? (Se AT & T: s rabatt data planer för iPad.) Om inte, då Pearl 3G kan vara en mycket tuff sälja till konsumenter, som kan få en mycket mer kraftfull Android eller iPhone-enhet för lite mer pengar i förskott. Om du fortfarande betala samma belopp för din cell faktura varje månad, kan man lika gärna få den bästa telefonen kan du, särskilt om du har fastnat med det för en två-års kontrakt.

Summan av kardemumman är att utan aggressiv prissättning Pearl 3G är inte troligt att vända många huvuden. Även med aggressiv prissättning det inte skulle vara en slam dunk i det trånga smartphone marknaden. RIM är i grunden försöker buck marknaden och räkna med att det finns en hel del konsumenter som vill undvika en touchscreen telefon, och att Pearl 3G kommer att vara svaret för dem. Det är en ganska riskfyllt spel, med tanke på populariteten av iPhone och dynamiken i Android.

Om detta är RIM: s stora drag i konsumenternas utrymme, är det troligt att hälsas av besvikelse från BlackBerry fans och RIM marknadsskådare, som letar efter nya spännande redskap från den traditionella smartphone kraftpaket, som är under stark press på den mobila marknaden från Apple Google, Nokia och en nyligen resurgent Microsoft.

624 MHz-processor (upp från 312 MHz), Tri-band UMTS / HSDPA och quad-band EDGE / GPRS / GSM-nät, 802.11 b / g / n Wi-Fi, 256 MB Flash-minne (upp från 64 MB), 360×400 display (upp från 260×240), optisk styrplatta (tidigare en styrkula, som gav “Pearl” sitt namn), 3,2 MP kamera (upp från 2 MP), GPS, microSD / SDHD kortplats som stöder upp till 32 GB lagringsutrymme, BlackBerry OS 5

UPDATE 1: Som ni kan se på bilden nedan, kommer BlackBerry Pearl 3G finnas med två olika tangentbordsalternativ – en traditionell knappsats (till vänster) och Pearl Säkerheten klaviatur (höger).

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende