En av fyra Windows-datorer fortfarande kör föråldrade versioner av Internet Explorer

Windows XP-användare gör sig ännu mer mottagliga för sårbarheter fortfarande kör IE 7 och IE 8

En fjärdedel av alla datorer som kör Windows använder föråldrade och stöds versioner av Internet Explorer.

Forskare från Duo Security analyserade data från över två miljoner enheter och fann ett stort antal Windows-PC är fortfarande kör en version av Internet Explorer, särskilt på Windows XP, potentiellt lämnar dessa datorer är öppna för skadlig kod, dataintrång och referens stöld.

Microsoft slutade stödja någon version av Internet Explorer före version 11 i januari i år, vilket innebär att många fortfarande använder IE 8, IE 9 eller IE 10 (det finns några undantag) inte kommer att skyddas mot nya sårbarheter och bedrifter.

Medan den totala färre än fem procent av Windows-användare använder Internet Explorer 7 eller 8, antalet användare som kör dessa föråldrade webbläsare massivt hopp för dem som fortfarande använder Windows XP – hälften av persondatorer på OS är fortfarande kör IE 7 eller IE 8.

Duo Security “det aktuella läget i Enhetssäkerhet betänkande tycks antyda att det mest effektiva sättet att undvika dessa Internet Explorer sårbarheter är genom att ladda ner Googles självuppdaterande Chrome.

“Googles Chrome rullar ut uppdateringar automatiskt till sina användare, vilket gör det lättare att hålla sig uppdaterade och skyddade mot de senaste sårbarheter. Chrome blockerar också Flash annonser som standard, vilket kan minska risken för malware infektion,” säger forskarna.

I rapporten konstateras också att Adobe Flash är “notoriskt känsliga för många mycket kritiska och produktiva sårbarheter” med över 300 rapporteras på bara 2015 ensam.

“Om bara en enhet i nätverket kör en gammal version av Flash, de kan utnyttjas för att köra skadlig kod företagets program och system, så att de kan stjäla konfidentiell information från företaget”, enligt rapporten säger pekar på hur detta är en problem eftersom 72 procent av versioner av Java och 60 procent av versioner av Flash är inaktuella.

Kombinationen av detta misslyckande att lappa Flash och Java, i kombination med det stora antalet maskiner som fortsätter att köra föråldrade versioner av Internet Explorer och Windows utgör en betydande risk för cyber, varnar rapporten.

“Våra data indikerar en hög grad av out-of-date och utsatta ändpunkter som kan exponera ditt företags appar och data till skadlig kod, behörighets stöld, och en potentiell dataintrång”, säger forskarna.

Rapporten – som är baserad på en analys av två miljoner enheter som används i en företagsmiljö – föreslår även användare bör inaktivera Java och förhindra Flash körs på företagets enhet och, om möjligt, tillämpa detta på användarägda enheter.

CYBERSÄKERHET

Apple, Google, andra möter frågor över långsamma säkerhetsfixar, Bästa webbläsare för att ersätta föråldrade Internet Explorer är …, Adobe distribuerar akut patch för Flash zero-day sårbarhet

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer