Enkät: Vilket företag gjort det största bidraget till tech i 2010?

Teknologiindustrin studsade tillbaka från en recession år 2009 med en massa nya produkter och innovationer under 2010. En stor del av uppmärksamheten inriktad på mobila enheter och cloud computing, och tekniken världens största aktörer körde många av sina största innovationer.

Jag har sammanställt en lista med fem företag som jag tror har varit de viktigaste innovatörer i år. Tre av dem är bland de största börsnoterade teknikföretag på planeten – Microsoft, Apple och Cisco – och de andra två är titans på Internet – Google och Amazon.

En del kanske frågar varför Amazon är på denna lista, eftersom bolaget är mest känd som en Internet-återförsäljare, men jag skulle räkna upp dem som en teknisk företag eftersom deras verkliga verksamhet är e-handel teknik och företaget har också snabbt på att bli en cloud computing ångvält med Amazon Web Services och en enhet och mjukvarutillverkaren med ökningen av Kindle.

Här är hur jag skulle ranka de viktigaste tech innovatörer av året. Apple får topplaceringen mestadels på strömmen av iPad, som trots att overhyped, sköt fortfarande tech världen framåt med en ny syn på den tablett dator som har lockat massorna. Cisco blir nummer två eftersom det fortsätter att effektivt omvandla sig från en Internet-pipe rörmokare till ett kraftpaket av modern kommunikation som konsekvent driver digitalt samarbete framåt.

Vilken av dessa fem tror gjorde mest för att skjuta tech världen framåt under 2010? Rösta i omröstningen och sedan hoppa in i diskussionen för att förklara ditt resonemang, eller att berätta varför du skulle nominera en annan kandidat i stället.

Denna artikel publicerades ursprungligen på elaptopcomputer.com.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin