IBM ögon vertikala applikationer för stora datamängder

IBM på måndagen rullade en rad branschspecifika stora dataverktyg som syftar till domstol allt från telekomoperatörer till vårdgivare till små och medelstora företag.

Vid sin Information On Demand och Business Analytics Forum, kombinerat företaget förvärvade tillgångar Vivisimo och Unica samt dess interna verktyg i paketerade analysverktyg plattformar. Exempelvis ingår IBM: s InfoSphere BigInsights programvara nu sociala medier analytics och data federation funktioner via Vivisimo.

Steve Mills, IBM: s vice ordförande med ansvar för programvara och system, säger de flesta företag funderar vertikala applikationer med sina stora uppgifter piloter. “De flesta industrier tittar på specifika tillämpningar för deras domän”, sade han.

Mills tillade att 2013 kommer sannolikt att se fler stora uppgifter piloter än 2012, men produktionssystem kommer också att lanseras oftare. “2013 kommer att ha en hel del piloter, men inte rabatt produktionssidan”, sade han.

Bland de riktade stora uppgifter nischer

Mer, 30 stora projektdata hämtställen

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

Sjukvård. Företaget lanserade patientvården och insikter, ett program som suger i patientjournaler från sjukhus, läkare och försäkringsbolag. Mjukvaran sedan modeller utfall och behandlingar och automatiserar arbetsflöden och pappersprocesser,. Marketing. IBM rullade ut ett analysaccelerator som syftar till Chief Marketing officerare. Verktyget, som körs på IBMs Netezza och Unica, syftar till att mäta konsumenternas åsikter,. Telekomleverantörer. IBM: s InfoSphere Streams mjukvara är designad för att analysera trådlösa data i flygning så bärare kan optimera nätverk. T-Mobiles Christine Twiford noterade på webbplatsens senaste TechLines panel som bäraren kördes några strömmande piloter med IBM. Strömmande programvara användes ursprungligen inom sektorn för finansiella tjänster,. SMB. IBM har rullat upp en stor uppgifter förpackade program som heter analytiska svar. Tanken är att IBM intar en mindre företagets data och ger svar genom ett moln gränssnitt. Mills sade ansträngningen är utformad för att ge små och medelstora samt stora piloter företag en väg att försöka stora dataverktyg,. Finance. IBM lanserade Disclosure Management, som är utformad för att ta finansiera rapportdata, särskilt regelverk, efterlevnad och resultatrapportering och rulla upp den i en kalkylbladsformat.

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta