IBM siktar på Amazon Web Services via marknadsföringskampanj

IBM har lanserat en marknadsföringskampanj för att positionera sig som ett moln ledare och ta några bilder på Amazon Web Services. En stor del av din syn på historien om bandet kommer att bero på din definition av cloud computing.

I tryck, på nätet och TV-annonser, planerar IBM att tout sin $ 1 miljard dollar i tredje kvartalet moln intäkter och hävdar att det slår Amazon i de federala och företagande marknader med sina tjänster.

Skulle ditt företag behålla sin interna datacenter eller lägga ut den till en tjänsteleverantör? Vilka är drivkrafter och hinder när det gäller att molninfrastruktur? Vilka typer av arbetsbelastning är bäst lämpade för moln driftsättning och som är ledande molnplattformsleverantörer? Vi tittar på de senaste aktuell forskning om dessa viktiga IT-arkitektur frågor.

Flytten är intressant eftersom Amazon Web Services (AWS) vann nyligen en del att tillhandahålla tjänster för CIA. IBM var mot AWS vinna. Den andra artikeln att notera är att IBM: s aggressiva anti-AWS marknadsföring bara kan validera Amazon som en go-to företag leverantör.

Naturligtvis är AWS en stor hund på marknaden för offentliga molntjänster. Och dess Re: Invent konferens nästa vecka i Las Vegas är sannolikt att presentera en uppsjö av företagets kunder och vittnesmål. AWS är också mycket störande för traditionella företag leverantörer eftersom Amazon inte bryr sig så mycket om vinstmarginaler. Som en återförsäljare, Amazon skridskor av med rakkniv tunna marginaler. Amazon vd Jeff Bezos skulle underblåst med vinstmarginaler i de höga ensiffriga för AWS. Problemet är att vinstmarginalen är en lång väg ner för företag jättar.

, IBM Q3 blandat, dunkade hårdvara verksamhet, vi först misslyckades på moln eftersom vi var stängda: IBM, privat moln är oklokt och arkaiska säger AWS chefen, Värdet av Amazons AWS trumf Kindle serien, säger analytiker

IBMs samtals gå så här i sin marknadsföringskampanj

Nu vad är knepigt här är definitionen av molnet när det gäller intäkter. Av IBM: s $ 1 miljard dollar i tredje kvartalet moln intäkter $ 460.000.000 var molntjänster och resten var hårdvara, mjukvara och IT-tjänster för att bygga molninfrastruktur för kunderna.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

AWS och Google skulle håna maskinvaran skulle räknas som moln intäkter. Oracle, HP och andra inte.

Amazons tredje kvartalet “andra” intäkter, som till stor del består av AWS var 960.000.000 $ under tredje kvartalet. För de nio månaderna fram till 30 september, “andra” intäkter var $ 2,55 miljarder dollar, upp 61 procent från ett år sedan.

Om du går med en molntjänster enda argument, är AWS dubbelt så stor som IBM. Om du inkluderar hårdvara i molnet intäkter ekvationen, de två är ungefär lika på inkomsterna ge eller ta ett par miljoner.

När det gäller prissättning jämförelse IBM: s Softlayer har flest AWS-ish prissättningssystem. Softlayer prissättning är transparent. IBM: s andra moln räknare tar lite mer arbete. Den största takeaway är att AWS är på företag rivaler radar på ett bra sätt.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Att flytta till IaaS: En översikt

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin