IDC rapport: Tablet marknaden växer nästan 50 procent, Apple förlorar iPad aktie

Medan Apple börjar leverera den nya iPad mini till nya köpare, i dag vi läser, IDC rapport om globala tablett transporter, som har Apple dominerar tabletten marknaden. Apples andel gjorde nedgång från 59,7 procent till 50,4 procent, men företaget såg tillväxt på 26,1 procent i leveranser på årsbasis.

Andelen förlust för Apple plockades upp i första hand av Samsung, Amazon och Asus. Det verkar Asus tillverkade Google Nexus 7 hjälpt ganska lite eftersom de såg en tillväxt 252,9% i leveranser under det senaste året.

Samsung är nu tydligt på andra plats med 18,4 procent av marknaden, tack vare en ökning av transporter jämfört med föregående år 325 procent. Detta är en enorm ökning. Med den nya Note 10.1 och Googles Nexus 10, båda utvecklats av Samsung, kommer sannolikt att fortsätta att odla denna siffra. Apples iPad mini fick på det hela taget bra recensioner och lägre pris ska få fler människor i tabletten marknaden, så det ska bli intressant att se hur Apple priser vid slutet av innevarande fjärde kvartalet och räkenskapsåret.

Hela tabletten marknaden ökade 49,5 procent under det senaste året och det verkar som om fler och fler människor börjar att hitta en plats för en tablett i deras liv.

Microsoft lanserade nyligen sin Surface RT för några veckor sedan också, med Windows 8 tabletter anländer inom kort. Vi kommer att ha hålla ett öga på effekterna av tabletten marknaden i framtida rapporter. Dessutom har Amazon fler Kindle HD-enheter lanserar snart, och med sin Kindle Fire HD mycket konkurrenskraftigt prissatta jag tänka mig att vi kommer att få se en betydande tillväxt i den totala tabletten marknaden tack vare den kommande julhelgen.

 webbplatsen täckning

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Android har nästan 40 procent av den globala tabletten marknaden: rapport, Android tablett marknadsandel upp 10%, iPad ner 10% under 2011, iPad mini och 4: e generationens iPad: första intryck översyn, min kärlek till Windows Phone drev mig att beställa en 64GB Microsoft Surface, Microsoft Surface RT gest och kortkommandon guide

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7