Indien att ge hotline för klagomål mobila abonnent

Den avgiftsfria numret, 1037, kommer snart att inrättas för indiska mobilabonnenter att lämna in klagomål mot deras indiska teleoperatörer, enligt en rapport från The Times of India. För närvarande abonnenter behöver ringa deras respektive företrädare kundvård och lämna in ett klagomål, vilket i sig kan vara en besvärlig uppgift, som omfattar knutpunkter officerare och högre myndigheter i fall av otillfredsställande svar. Även då är det mer sannolikt för abonnenter inte får tillfredsställande resolutioner av sina klagomål, och som sådan, är denna gratisnummer nu sätts upp över hela Indien.

För att vara specifik, har gratisnummer 1037 tilldelats den offentliga Klagomål cell med Institutionen för Telecom (DOT) huvudkontor i New Delhi som en telekom konsument missnöje hjälplinje. Vad återstår att se är hur allvarligt klagomålen kommer att tas och följas upp med de indiska telekomoperatörer.

På tal från tidigare erfarenhet, jag har haft en bättre helhetsupplevelse med förbetalda mobila anslutningar istället för post-paid-anslutningar. Jag minns två specifika fall, den första med Bharti Airtel och den andra med Tata Teleservices. I första hand, undertecknade jag upp för en post-paid anslutning, bara att inse att vissa internationella samtal, särskilt i UAE, bommades. Medan jag kunde ringa ut till Kanada och USA, av någon anledning, skulle jag måste ge Bharti Airtel en deposition på 4000 indiska rupier att ringa till UAE. Eftersom jag inte fick höra om detta vid tidpunkten för registreringen, gick jag att avbryta min post-paid abonnemang, bara för att upptäcka att jag skulle behöva vänta tills nästa faktureringsperiod att göra det, och tills dess, jag hade inga alternativ. Jag försökte förklara hur vid någon punkt gjorde någon informera mig om att placera en insättning, och även då fick jag höra det fanns ingenting som skulle kunna göras. Det var i slutet av mitt förhållande med Bharti Airtel.

Jag hade en liknande erfarenhet några år senare med Tata Teleservices, där igen, gick jag från ett förbetalt anslutning till efterhand, och alla internationella samtal bommades om en insättning fick. Den här gången var jag mycket upprörd, som Tata Teleservices representant först kallade mig för att göra mig medveten om rabatter på att ha en post-paid anslutning och sedan ställa in en tid för en annan representant för att komma till mitt hus för att registrera dig. Återigen, i båda fallen, jag var aldrig informerats om att behöva placera en insättning för att ringa internationella samtal. Jag frågade specifikt om detta, och fick veta att det inte skulle blockeras, men klart, det var inte fallet. Men med Tata Teleservices, min klagomål lösts inom några dagar och jag placerades tillbaka på förbetalda plan som jag ursprungligen hade. Minst Tata Teleservices gjort ansträngningar för att behålla mig som en abonnent, mest troligt eftersom jag tidigare hade ett förbetalt plan. Däremot Bharti Airtel var inte orolig för att behålla mig alls, och ville bara att jag skulle sitta tight tills nästa faktureringsperiod.

Så förutom att nu veta att betalas i efterhand anslutningar kräver vanligtvis en deposition av något slag för internationella samtal, fann jag att hela processen att lämna in ett klagomål och följa genom kan vara nervslitande, mer så om den representativa kundvård är inte villig att sidan med abonnenten. Men är inte kunden alltid rätt? Jo, tydligen när det gäller indiska mobilabonnenter, verkar det svaret är nej. Anledningen är att de flesta abonnenter är förbetalda, och utöver mobila portabilitet, förefaller det mig att under vissa omständigheter förlora en befintlig abonnent är egentligen inte en fråga, eftersom nya abonnenter kommer så småningom komma.

Dessutom inte mycket sägs eller talade om i Indien när det gäller klagomål med den indiska mobiloperatörer. Generellt sett abonnenter är nöjda med vad de har, och inte har några skäl att klaga. Åtminstone nu, kan de som gör ringa 1037 och verkligen låta sin röst höras.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga