Intel planerar att lansera $ 100m fond för smarta enheter

Intel har skisserat planer på att lansera en $ 100m fond för att se till att dess marker används i smarta enheter genom kinesiska utveckling.

Tech jätte säger att som datorindustrin landskapet genomgår snabb omvandling kommer det driva fördjupa banden i Kina, i syfte att främja innovation och “omforma” framtiden för datoranvändning.

I sitt tal vid Intel Developer Forum i Shenzhen på onsdag, Intels vd Brian Krzanich sade Shenzhen teknik ekosystem och Intel kan nytänd tillväxt genom att fokusera på “smarta” enheter – inklusive wearables, webb-anslutna enheter, Internet of Things, hybrider, och mobil teknik.

För att främja Intels chips i smarta enheter, kommer ett forsknings- och utvecklingscenter byggas i Shenzhen, och $ 100 miljoner kommer att investeras i Intel Capital Kina Smart Device Innovation Fund.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Sedan 1998, har Intel investeringar över $ 670.000.000 i 110 företag i Kina.

Den innovationsteam kommer att arbeta med lokala företag för att främja användningen av Intels produkter, däribland Intel Edison forskningsplattformen och Intel Gateway lösningar för sakernas Internet, baserat på både Quark och Atom-processorer.

Intel sade

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Centret kommer att expandera Intels arbete utöver tabletter och ge lokala OEM, ODM, och programvaruutvecklare med tillgång till Intels teknikplattformar och möjliggör stöd, inklusive master referenskonstruktioner för nyckelfärdiga lösningar, utvecklingsverktyg, supply chain sourcing, kvalitetsstyrning och kundsupport – fungerar som en bro mellan produktutformning och kommersiella användningen.

Intel tillkännagav även utökad utvecklingen av Sofia familjen, chips baserade på in- och värdesmartphones och surfplattor.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under