Intel sänker tredje kvartalet utsikterna, citerar utmanande ekonomi

Intel rapporterade bättre än väntat andra kvartalet, men sänkte sin prognos för det tredje kvartalet på grund av vad den beskrev som “en mer utmanande makroekonomiska läget.”

Företaget är hoppfull inför nya ultrabooks och smartphones skulle främja tillväxten i den andra halvan.

Specifikt Intel levererade andra kvartalet vinst på $ 2,8 miljarder eller 54 cent per aktie, på intäkter på $ 13,5 miljarder dollar. Wall Street väntade resultatet av 52 cent per aktie på intäkter på $ 13,56 miljarder dollar.

När det gäller utsikterna, Intel beräknade tredje kvartalet intäkter på $ 14,3 miljarder ge eller ta $ 500 miljoner dollar. Wall Street letade efter intäkter på $ 14,6 miljarder dollar för tredje kvartalet. För 2012, sade Intel intäktstillväxt kommer att vara cirka 3 procent till 5 procent från 2011. chip jätte hade förväntat intäktstillväxt i höga ensiffriga tal.

I ett uttalande sade Intels vd Paul Otellini

När vi går in i tredje kvartalet, kommer vår tillväxt att vara långsammare än vi väntat på grund av en mer utmanande makroekonomiska läget. Med en rik blandning av Ultrabook och Intel-baserade introduktioner tablett och telefon under andra halvåret, i kombination med de långsiktiga investeringar vi gör i våra produkt- och tillverkningsområden är vi väl positionerade för detta år och därefter.

Analytiker har ifråga Intels antaganden ges PC efterfrågan har varit svag. Om Intel inte kan bli en ledande tablett spelare sin tillväxt kan hämmas.

För nu är Intels datacenter grupp en stark aktör. PC intäkter, dock fortfarande fast.

PC-klienten enhetsvolymer ökade med 7 procent under andra kvartalet, men de genomsnittliga försäljningspriserna sjönk 2 procent,. Datacenter Volymerna ökade med 4 procent under andra kvartalet jämfört med ett år sedan och de genomsnittliga försäljningspriserna hoppade 12 procent,. Intels PC-enheten levereras andra kvartalet ett rörelseresultat på $ 3,42 miljarder intäkter på $ 8,68 miljoner,. Datacentret centret~~POS=HEADCOMP gruppen hade andra kvartalet ett rörelseresultat på $ 1,39 miljarder intäkter på $ 2,8 miljoner,. Intels mjukvaruenhet hade andra kvartalet ett rörelseresultat på $ 14.000.000 på intäkter på $ 586.000.000 . företaget avslutade kvartalet med 102,800 anställda,. Asia Pacific intäkterna var 58 procent av omsättningen med Amerika står för 21 procent. Europa intäkterna var 12 procent av omsättningen och Japan var 9 procent,. Intel räknar med att spendera $ 18,2 miljarder 2012 på forskning utveckling och allmänna och administrativa kostnader.

Med siffrorna

UPPDATERING: Under kvartalskonferenssamtal med investerare och analytiker på tisdag eftermiddag, Otellini kommenterade vidare om hur den globala ekonomiska klimatet spelat i andra kvartalet siffror och varför Intel projicerar en starkare andra halvåret 2012 än under första halvåret.

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Vad vi hade väntat att vi skulle få se nu är att de amerikanska och Västeuropa konsument företag skulle återhämta sig från en slags mjukhet som vi har sett under flera kvartal. Och som ett resultat av att inte ha sett detta, är två saker att hända. En, ser vi inte de PC-försäljningen att vara så robust som vi först trodde. Men inventeringen påfyllning lossnar av hårddisken bristen är inte lika djup som vi trodde eller så stor som vi trodde eftersom folk förväntar sig att sälja till en mindre total TAM tillväxt.

Ungefär som hur Oracle befattningshavare diskuterades under sin kvartalsresultat samtal i juni, är en högre US dollar också visat sig vara svårt för Intel. Otellini förklarade vidare att i vissa länder, priserna på datorer fortsätter att stiga som en följd av valutaförändringar mot dollarn.

“De flesta PC-komponenter, inklusive vårt, säljs globalt i dollar, och persondatorer typiskt prissätts i dollar -. Åtminstone till distributörerna i dessa länder så priset går upp som valutaförändringar”, sa Otellini.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen