LaCie intron backup tech för småföretag som hanterar det själva

Med allt surr om att växa dragkraft för moln backup-tjänster under de senaste sex månaderna har det varit lätt att förbise det faktum att det finns gott om alternativ på plats mindre företag har till sitt förfogande.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Ett av de senaste att slå marknaden fis från lagringsenhet tillverkaren LaCie, som stöder Windows, Apple Macintosh och Linux-plattformar. Sin senaste backup-lösning för små företag kallas 5big Office-serien.

Det finns två grundläggande konfigurationer av den nya LaCie produktserier. Ett alternativ kör Windows Home Server 2011 och är lämplig för backin upp så många som 10 datorer. Den andra konfigurationen, dubbade 5big Office +, kör Windows Storage Server 2008 R2 Essentials och är avsedd att säkerhetskopiera så många som 25 datorer. Serien stödjer RAID 1 och RAID 5 lägen. Om så önskas, kan data säkerhetskopieras till en off-site platser som en katastrof alternativ erbjuder LaCie sin egen Secure alternativet Cloud Storage kallas Wuala.

Den enda driven version av 5big Office lösning för säkerhetskopiering har en bas kapacitet på 2 terabyte. Den använder 1.6GHz Intel 64-bitars Atom-processor och 2 gigabyte RAM-minne. LaCie har tagit upp hastigheten på säkerhetskopior genom att inkludera deduplication funktioner som säkerställer endast en instans av redundanta data säkerhetskopieras.

5big Office + versionen innehåller ytterligare funktioner som gör det lämpligt för att integrera med offsite servrar, så det är lämpligt för små företag som kan ha flera geografiska lösningar för att stödja. Den körs på en snabbare processor med dubbla kärnor, har dubbla Ethernet-länkar och levereras med Windows-domän / Active Directory support. 5big Office + är utbyggbart upp till 10 terabyte kapacitet, genom att lägga upp till fem skivor.

Priserna för 5big Office-serien av backuplösningar börjar på $ 749. Hårdvaran är skyddad av en treårig garanti.

(Bild med tillstånd från LaCie)

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela