LG G4 första intryck: Fin läder tillbaka, fast kamera, och förbättrad UI

Vi såg bara om varje detalj i LG G4 avslöjade förra månaden på ett tidigt lanseringssajt.

Unboxing och första intryck

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Tack vare T-Mobiles energisk entusiastisk produkt evangelist, Des Smith, har jag tillbringat två dagar testa en läder backas T-Mobile LG G4 och uppmuntra dig att delta i tävlingen körs fram till den 25 maj.

Det bästa nya Android smartphone är klart Samsung Galaxy S6 / S6 Edge, men dålig batteritid, tillfällig fördröjning, och extremt högt pris tvingade mig att lämna tillbaka den förrän T-Mobile och Samsung släppa uppdateringar för att justera saker.

HTC One M9 är en fast del av hårdvara, men kameran är inte lika bra som den nya Galaxy. Alltså, jag hoppas att se LG G4 imponera på mig i kamerans prestanda, batteritid, och design. Dörren förblir öppen för ett företag att bästa HTC och Samsung i denna omgång av tidiga 2015 smartphone utgåvor.

Den särskilda testenhet jag lämnades är nummer 10 av 500 enheter som håller på att seedade tidigt att entusiaster och andra utvalda genom T-Mobiles exklusiv förhandsvisning Tour. T-Mobile tydligt att denna enhet är förproduktion hårdvara kör icke-final programvara, men att det skulle försöka ge en programuppdatering för att matcha hela detaljhandeln produkten när telefonen versionen lanseras på T-Mobile senare i maj.

Jag är inte säker på vad detaljhandeln lanseringen paketet kommer att se ut, men dessa Förhands Tour versioner kommer i en mycket stadig låda med läder tillbaka väl synligt på toppen och en beskrivning av funktioner som presenteras på baksidan. Lådan var faktiskt svårt för mig att öppna och tog lite skaka upp och ner för mig att få ett grepp på toppen och lyft av den.

LG G4 satt på toppen av en USB-kabel, 2900 mAh batteri, och A / C laddare. Den typiska T-Mobile garanti info, snabbstartsguide, och andra broschyrer ingick inte i detta paket.

Det första som tog tag i min uppmärksamhet var ljusbrun läder tillbaka på LG G4. Det är svårt att säga hur det ser ut och känns i bilder, i synnerhet med mitt sömmar. Centret sömmar har genererat många diskussioner med många människor hatar det medan andra gillar styling. Låt mig säga att det ser bra ut i person och jag tror att de flesta människor kommer att vilja lädret tillbaka.

Det fina med LG G4 är att ryggen är löstagbar så att du kan ha flera läder alternativ eller ens en plast. Undersidan av läder tillbaka är plast och jag tror att detta kommer att bidra med sin förmåga att överleva droppar som plast är ganska förlåtande.

Kamerans prestanda, batteritid, teman, teckensnitt och andra anpassningsmöjligheter, LG verktyg som QSlide, Smarta inställningar och dubbla fönster, videouppspelning och musikupplevelser

Den andra saken som omedelbart slog mig var hur ljus G4 kände i min hand. Den väger in på 155 gram (5,47 ounces) med 2900 mAh batteri installerat och läder tillbaka i position. Jag trodde en 5,5 tums enhet skulle vara lite för stor att veta att min 5,5 tums iPhone 6 Plus är ganska stor (172 gram) och inte bekvämt att bära i en främre jeans ficka eller i shorts. LG G4 är något bredare och tjockare än iPhone 6 Plus, men det är ca 10 mm kortare.

LG G4 finns i svart, men den färgen är just hittat runt displayen och på kanterna. Den bruna läder tillbaka ser bra med den svarta fronten. Du kommer också att kunna köpa läder ryggen i svart och plastskydd i grått eller vitt. Andra LG bilder visar ett antal tillbaka färger, men det är inte klart om dessa kommer att vara tillgängliga i USA.

LG har en 5,5 tums QHD 2560 x 1440 pixlar upplösning på 538 ppi. Jag har sagt förut att jag är helt nöjd med 1080p, men high end-enheter kommer med denna högre upplösning och så länge batteritid inte lider jag tar det.

En sak som jag älskar om dessa nyare LG enheter är rena sidor. Du kommer inte hitta en knapp eller port på endera sidan eller toppen. Det finns en liten rund fläck för IR-sändaren och en för en mikrofon på toppen. En annan mic, hörlursuttaget, och microUSB port finns på undersidan.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Som en mulle, händer partiet på baksidan av LG G4. Här hittar du strömbrytaren centrerad mellan de två volymknapparna placerade under kameralinsen. Dubbel trycka ner volymen startar kameran.

Kameran på LG G4 har de bästa specifikationerna för varje modern smartphone idag med en 16 megapixel kamera, f / 1,8 bländare, 1 / 2,6 tum sensor, OIS, RAW fånga stöd, manuellt läge, och laser autofokus. Placerad på vardera sidan av kameralinsen är en LED-blixt och en laser.

Den främre kameran kommer in på 8 megapixlar med en f / 2,0 bländare.

Nära botten av ryggen, på vänster sida, är öppningen monohögtalare. Även ljudet är anständigt, skulle jag vilja se LG flytta högtalaren till fronten eller kanske botten. Om telefonen vilar på en plan yta, inte krökning av ryggen tenderar att öka volymen lite så kanske det är det tänkande bakom den nuvarande utformningen.

Ett borttagbart 2900 mAh batteri, microSD-kort, och micro SIM-kort finns under bakstycket. MicroSD-kortplatsen stöder kort upp till 2 TB, men eftersom dessa är inte ens till salu ännu har vi ingen möjlighet att testa denna förmåga. Batteriet på vissa andra flygbolag är 3000 mAh och från vad jag förstår att version kan även passa i denna T-Mobile enhet.

LG G4 har ingen vattenmotstånd (verkar vara en gemensam trend i dagens smartphones) och ingen integrerad kapacitet trådlös laddning (du kan lägga till den med en ersättare tillbaka). LG G4 också stöder inte snabbladdning, vilket är en ganska stor tillsyn med tanke på att de flesta av dessa nya Android smartphones har denna förmåga.

Som Samsung, fortsätter LG att skära fett på sin programvara och anpassat användargränssnitt. Personligen föredrar jag LG över Samsung och i mina erfarenheter LG telefoner inte uppvisar fördröjning över tiden såsom de flesta Samsung modeller jag tidigare använt.

LG G4 stöder Knock kod så att du kan anpassa din kran mönster för att låsa upp enheten utan att trycka den bakre strömbrytaren.

Appar laddas av LG inkluderar en extremt kapabel vetenskaplig kalkylator, effektiv kalender, bildgalleri som stöder Google Drive, Box, Dropbox, LG Cloud och Microsoft OneDrive molnlagringstjänster, LG Backup, LG Hälsa, Meddelanden, Musik, filhanterare, Quick Remote , QuickMemo +, Röststyrning, och Voice Mate. Du kommer inte hitta dubbletter video- eller musiktjänster och övergripande dessa verktyg är användbara och förbättra LG G4 erfarenhet.

Hårdvara

Transportörer som alltid att ladda upp några program och erfarenheterna är värst på Android eftersom dessa program inte kan avinstalleras. T-Mobile är den bästa med minst antal bitar av bloatware. På LG G4 hittar App källa, Device Lås, Utsikt, Mobile Hotspot, Mobile Money, T-Mobile Mitt konto, T-Mobile Namn ID, T-Mobile TV, och Visual Voicemail. Några av dessa kan inaktiveras och de kan alla döljas från bärraketen om du inte har intresse av att använda dem.

Jag måste tillbringa många dagar testning innan jag kan lägga en fullständig översyn här på hemsidan så låt mig veta vad du skulle vilja se mig beröra i min recension. Vid den här tiden, här är vad jag tänker på att testa ytterligare

LG G4 är den enda 2015 smartphone släppts hittills med både en microSD-kortplats och utbytbart batteri. Samsung Galaxy fans som är arg på den nya Samsung designfilosofi kanske vill att allvarligt överväga LG G4.

Jag tog ett par preliminära bilder i NY och visar en jämförelse i mitt bildgalleriet nedan av G4 matchas med iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy Note Edge, och Sony Xperia Z3. Bilderna visas i collage med början i övre vänstra och medsols.

programvara

Blickar framåt

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet