Marin County stämmer Deloitte: Alleges bedrägeri på SAP-projektet

I ett fall som har potential att omforma viktiga aspekter av systemintegration, Marin County, inlämnad Kalifornien ett klagomål mot Deloitte Consulting för sin roll i en SAP-implementering över budget. Stämningen hävdar att Deloitte begått bedrägeri och “felaktigt sin kompetens och erfarenhet.”

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

ChannelWeb ger en översikt av fallet

Marin County på fredag ​​in en stämningsansökan mot Deloitte Consulting avseende bedrägerier i samband med en implementering SAP ERP programvara länet sade fortfarande inte fungerar fyra år efter det först gick live.

I sin stämning, inlämnad Marin County Court Superior, länet begär faktiska och skadestånd på 30 miljoner minst $, tillsammans med ospecificerade straff och eller skadestånd och ränta.

Deloitte i sin tur lämnat in en fordran på fredag ​​med Marin County förvaltningsrådet att länet är skyldig $ 444,171.50 för utfört arbete, plus en extra förseningsavgift på $ 111,713.80.

Detta citat direkt från Marin County tingsrätten hävdar bedrägeri [se nedan för hela klagomålet dokument]

Deloitte monterad en omfattande säljkampanj som ska anlitas av länet. Som ett led i försäljningsarbetet, Deloitte upprepade gånger uppgivit för länet att Deloitte konsulter hade erforderlig kompetens och erfarenhet för att framgångsrikt genomföra en komplex ERP som är utformad för offentliga organ, utvecklats och licensierats av SAP AG och SAP America, Inc. ( “SAP för den offentliga sektorn”). Deloitte vidare representerade som för länets SAP-implementering, hade Deloitte samlat ett team av dess “bästa resurserna” som hade “djup SAP och offentliga kunskapssektorn.

Dessa representationer var bedrägligt.

Faktum är att vid den tidpunkt då Deloitte gjort [representation] visste det att det inte har möjlighet eller avsikt att tillhandahålla kvalificerade resurser som krävs för att leverera en framgångsrik SAP-implementering för länet. Deloitte visste också att eftersom länet inte har någon tidigare ERP genomförandet erfarenhet i allmänhet, eller SAP erfarenhet i synnerhet, skulle det vara beroende på Deloitte att övervaka, styra och leda projektet. Trots sådan kunskap, Deloitte gjort dessa falska framställningar för att erhålla kontraktet för länets lukrativa SAP projekt.

Som en del av sin bedrägliga genomförandet av kontraktet, Deloitte: avsiktligt och / eller vårdslöst underlåtit att lämna till län Deloitte brist på SAP kompetens inom den offentliga sektorn resulterade i en defekt SAP-systemet, undanhållit information om kritiska projektrisker, falskt representerade i länet att SAP-systemet var redo att “go-live” som ursprungligen planerat, genomfört bedrövligt otillräcklig testning och dolde att det hade underlåtit att utföra nödvändiga tester, vilket säkerställer att systemdefekter skulle förbli dolda före go-live.

Domaren fann att under 1999-2000, när EDS kastade för kontraktet, dess chef för Customer Relationship Management programvara hade “oärligt” representerade den tid som krävs för att slutföra arbetet. EDS hade inte genomfört någon “riktig analys” av tid, sade domaren. Den dåvarande EDS chef för CRM-program, vilket gör att tiden representation “visste det att vara falsk,” den härskande hittades.

Kunderna ska styra samtalet med sina integratörer och leder från den premissen.

Kunder och programvaruleverantörer kan inte förvänta sig att systemintegratören att ta slutlig ansvar för ett lyckat projekt. Även leverantörer kan vara ansvarig för att slutföra vissa arbeten måste kunden leda och driva resultatet. Kunderna kan inte förväntar sig att deras integratör att prioritera, eskalera, direkt och driva frågor till stängning.

Integratorn primära intresse är att hantera kontraktet och omfattningen av arbetet, så att kunden måste behålla ansvaret för förvaltningen av integratör prestanda.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna