Mest populära amerikanska webbläsare, enligt den federala regeringen

Vi har slutligen några tydliga, objektiva data som webbläsare och operativsystem är den mest populära i USA. Tack vare den federala regeringens Digital Analytics Program (DAP), nu vet vi att under de senaste 90 dagarna, och 1,39 miljarder webb besök mer än 37 statliga myndigheter, är Google Chrome de mest populära webbläsare med 34,7 procent av alla besökare.

Internet Explorer (IE), med 28,3 procent, är på andra plats. Sedan, i något av en överraskning, Apples Safari tar tredje plats med 20,3 procent. Firefox kom i fjärde med 11 procent.

Safari förvånansvärt hög kreditvärdighet är nästan säkert eftersom DAP: s toppnivå siffrorna inte skilja mellan stationära och mobila baserade webbläsare. 67,5 procent av besökare till regeringens hemsida används ett skrivbord, medan 24,9 procent använde en smartphone och 7,6 procent besökte med en tablett.

När man tittar på mobila operativsystem, är iOS den mest populära mobila OS med 16,5 procent. Android kom i en nära andra med 13,9 procent. Taget tillsammans är det lätt att se varför Safari rankas så högt som det gör.

Ser nära på IE, som till skillnad från Chrome, Firefox och Safari, tenderar att ha flera versioner ut, ser du att IE 11 är utan tvekan den mest populära utgåvan med 14,8 procent av användarna. Märkligt nog är det följt av IE 9 på 5,5 procent, då IE 8.0. på 3,3 procent och först därefter hittar du IE 10 med 3 procent. IE 7 kommer sedan i näst sista med 1,7 procent.

Slutligen kan du sluta kodning din webbplats för IE 6. Mindre än 0,1 procent av amerikanska användare fortfarande använder denna långa föråldrad webbläsare.

Det har varit få mycket svårare att räkna ut vad som är det mest populära webbläsaren. Det har alltid varit en del kontroverser över vars nummer du kan lita på: NetMarketShare eller Statcounter. Nyligen har det varit ännu mer tvivel om deras resultat. Det beror på att båda företagen har visat extremt udda resultat som oklara Qihoo 360 Säker webbläsare vinner betydande marknadsandel.

Till skillnad från NetMarketShare och Statcounter, som använder sina egna speciella viktningstekniker, till råwebbnummer, DAP använder rådata från ett enat Google Analytics-konto. Du kan ladda ner sina webb trafikdata själv i JavaScript Object Notation (JSON) format för din egen analys.

För närvarande, DAP samlar webbtrafik från nästan 300 verkställande gren statliga domäner, över mer än 3800 totalt webbplatser, inklusive varje kabinett avdelning. Data som kan användas för att spåra personer ingår inte, och besökarnas IP-adresser anonyma.

DAP har också öppen källkod koden, som visar data på webben och dess datasamlingskoden. Kort sagt, tror jag att detta är den mest öppna och korrekta uppgifter om webbläsaren popularitet jag sett hittills – och jag har skrivit om webben sedan nästan dag ett.

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

31 sätt att förbättra din iPhone batteritid, för företag, till mobila enheter om blir irrelevant, Tio skäl att ändå överväga en grundläggande flip-telefon i dagens smartphone världen

Pwn2Own 2015: Året varje webbläsare gick ned, Har webbläsaren krig äntligen sluta i 2014, Weird Science: Hur skakig rapporter webbanvändning förvränga vår syn på tech marknader, NetMarketShare vs Statcounter: Vems nätet mätningar kan du lita på, The webbläsare krig fortsätter, och # 1 är … ja, det beror på vem du frågar

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”