Microsoft kranar startups att öka tillgång till Internet i hela världen

Microsoft har delat ut stipendier till entreprenörer som vill expandera tillgång till Internet i hela världen med nya accesstekniker.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Prisvärd Access Initiative ger bidrag och utmärkelser för startups som fokuserar på teknik som kan utnyttjas för att förbättra tillgång till Internet samhällen.

I denna omgång av finansiering, har 12 företag i 11 länder varit framgångsrik, meddelade Microsoft på tisdag.

Initiativet syftar till att “demokratisera tillgången till Internet via bidrag, kommersiella partnerskap, som förbinder nya ledare och samhällsengagemang”, enligt företaget.

För att kvalificera sig för bidrag, vill Microsoft att se ny, innovativ teknik som utnyttjar resurser inklusive TV vita fläckar – outnyttjade sändningsfrekvenser – att expandera Internet-anslutning, samt skalaffärsmodeller och hållbara lösningar.

De företag som har fastnat bidrag kommer från en rad olika länder över hela världen.

Förutom ekonomiskt stöd, har Microsoft lovat inbördes och mentorsprogram, företagets egen forskning och utvecklingsteam finns på samtal, och virtuella konferenser årligen.

“För att ytterligare stärka människor och organisation i samhällen som gynnas av Affordable Access Initiative. Microsoft Philanthropies kommer att göra digital kompetens, onlinesäkerhet och datavetenskap utbildningsprogram tillgängliga via sin globala YouthSpark initiativ liksom moln produktdonationer och utbildning för ideella organisationer”, den tech jätte säger.

Bland prisvärd Access Initiative stipendiater är kraftlösningar företag African Renewable Energy Distributör från Rwanda och New Sun Road från Uganda, Indien Zaya Learning Labs och en rad anslutningslösningar företag från Indien, USA, Malawi, Nigeria och Filippinerna.

Fords självkörande bil tar rädslan för att köra i mörker, USA förlag brand skott på ad-blockerande Brave webbläsare, Steam censurerar pirat chattar, meddelande länkar, Nokia att hugga tusentals jobb i hela världen, kontaktlösa betalningar kommer en flygning nära dig

Dessutom har Redmond jätte investerat i fyra applikationslösningar företag, Kelase från Indonesien, Storbritanniens Movivo, Argentina-baserade Tambero.com och VistaBotswana.

“Med mer än hälften av världens befolkning saknar tillgång till Internet, är en global utmaning som kräver kreativ problemlösning anslutning”, säger Peggy Johnson, vice VD för affärsutveckling på Microsoft.

“Genom att använda teknik som är tillgänglig nu och samarbetar med lokala entreprenörer som förstår behoven hos sina samhällen, är vår förhoppning att skapa hållbara lösningar som inte bara kommer att ha inverkan i dag utan också i de kommande åren.”

Microsoft är inte det enda företaget att titta på sätt att utöka Internet tillgänglighet. Googles Project Loon tar en ganska ny metod – genom att släppa ballonger som fungerar som fyllmedel för bredbandspenetration.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Läs vidare: Top Picks

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang