Microsoft patchar Windows för att stävja Flame

Microsoft har drivit ut en säkerhetsuppdatering för Windows för att täta ett hål utnyttjas av den sofistikerade Flame malware.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Uppdateringen förhindrar Flame eller andra bitar av skadlig kod spoofing Microsoft certifikat till nätfiske, parodi innehåll, eller utföra man-in-the-middle-attacker, sade Microsoft på söndag.

Genom att knäcka en gammal kryptering algoritm kan Flame verkar vara en legitim del av Windows-kod, Mike Reavey, en senior director för Microsoft Trustworthy Computing, skrev på söndagen.

Uppdateringen förhindrar utnyttja genom att återkalla förtroende “Microsoft påtvingade Licensing Intermediate PCA” och “Microsoft påtvingade Licensing registreringsmyndigheten CA (SHA1)”.

Flame-viruset identifierades i slutet av maj. Det konstaterades på datorer över hela Mellanöstern, med särskild tonvikt på iranska datorer. Det är så sofistikerade att säkerhetsexperter tror att det kan vara statligt sponsrad, tar den i samma liga som den beryktade Stuxnet virus som störde verksamheten på en iransk kärnkraftverk.

Flame har använts i mycket avancerade och riktade attacker och som ett resultat, de allra flesta kunder är inte i riskzonen “, skrev Reavey.” Dessutom kommer de flesta antivirusprodukter upptäcka och ta bort denna skadliga program. Som sagt, vår undersökning har upptäckt några tekniker som används av detta skadliga program som också skulle kunna utnyttjas av mindre sofistikerade angripare att lansera mer omfattande angrepp.

Microsoft publicerade all teknisk information om hur det upptäcks och arbetat för att lindra Flame problem på sin säkerhet, forskning och försvars blogg.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip