Microsoft svarar på Samsung inaktivera Windows Update på utvalda datorer

Nedfallet från Samsungs illa bedöms beslut att blockera Windows Update från att köra på några av sina bärbara datorer fortsätter som Microsoft utfärdar ett uttalande som fördömer bruket.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Microsoft MVP Patrick Barker identifierat ett litet program som heter Disable_Windowsupdate.exe skjuts som en del av Samsungs SW Update verktyg, som hindrade Windows Update från att automatiskt körs i bakgrunden på datorer, vilket tvingar användaren att antingen leva utan uppdateringar eller manuellt hämta dem från Microsoft.

En Microsoft talesman har släppt ett uttalande fördömde praxis

Samsung har sedan ett uttalande som underlåter att ta itu med säkerhetsfrågor från att släppa ett verktyg som blockerar Windows Update.

Samsung supportpersonal hade tidigare sagt att verktyget har använts för att förhindra Windows Update från att skriva över drivrutinsfiler med inkompatibla drivrutiner.

Som av skrivande stund är programmet fortfarande kan hämtas från Samsungs webbplats.

Detta kommer några månader efter Lenovo kallades ut för buntning av Supercrapware som visade sig innehålla en allvarlig säkerhetsrisk. Lenovo har sedan lovat att avsluta seden att förinstallera bloatware och junkware på sina system.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple att ersätta defekta 3TB hårddiskar levereras med 27-tums iMac, Best MacBook, MacBook Air och MacBook Pro tillbehör för arbete och spela, Android smartphones för arbete och lek: Juni 2015 upplagan, Windows 10: Den enda större OS fortfarande försöker pressa en bock från konsumenter, öde ö tech: Vad du behöver när du är utanför nätet

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer