Microsofts Surface Mini: Inte förrän våren 2014?

Det har varit en massa spekulationer – och fortfarande ingen officiell bekräftelse från Microsoft – att företaget kommer att fältet en eller flera “mini” versioner av dess yta tablett.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Att spekulationer har värma upp, särskilt med, Amazon lanserar två nya Kindle Bränder, denna vecka.

Som jag har bloggat förut, har jag hört att den kommande Surface Mini kommer att vara en ARM-baserad tablett. Jag fortsätter att höra att det är planen.

Det har förekommit en mängd rykten om den förmodade skärmstorlek av den kommande Surface Mini – allt från 7 inches till 7,5 inches till 8 inches. Det har också förekommit rykten och spekulationer om att Microsoft kan marknadsföra, första ytan Mini som en “Xbox Surface” i hopp om att kapitalisera på Xbox-serien och användarbas. Jag har inte något att erbjuda för att gå vidare eller upphäva någon av dessa rykten.

På operativsystemet front, men jag har några nya uppgifter.

En av mina källor som har varit fast på Microsofts färdplan i det förflutna säger Surface Mini kommer, men inte i kalendern 2013. Förmodligen, denna källa hävdar, Microsoft kommer att lansera Surface Mini i början av 2014. Anledningen? Surface Mini kommer att komma förinstallerad med Windows 8.1 uppdatering, är det kodnamnet “Spring 2014 DDR.”

, DDR, eftersom dessa följande Windows Phone vet, står för “General Distribution Release.” Microsoft är mitt uppe i att slutföra sitt tredje GDR för Windows Phone 8. GDR3 kommer att lägga 1080p stöd och,. Möjlighet att köra Windows Phone OS på fem- och sex-tums-enheter)

Våren 2014 GDR för Windows 8.1 kommer i linje med, Windows Phone “Blue,; som kan eller inte kan kallas Windows Phone 8.1 när det fartyg, enligt mina källor vad det heter, det kommer att bli den första.” Större “uppdatering för Windows Phone sedan Microsoft rullade ut Windows Phone 8 hösten 2012.

Om den nya tvärdivisions operativsystem division på Microsoft kan klara detta, kommer Microsoft att lansera Windows 8.1 våren 2014 DDR, Windows Phone Blå och Surface Mini på eller runt samma tid under våren 2014.

Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger, säkerhet, Android lockscreen bypass: Google fläckar skavank på Nexus 5X telefoner

Några punkter värt att notera

1. Varför är Microsoft så “sent” med ytan Mini? Jag har hört från flera källor att det nya operativsystemet teknikerteam under vVD Terry Myerson, arbetar övertid för att avsluta Xbox ett operativsystem. Som Windows 8.1, är det en ständig utveckling sak. Två källor har berättat för mig att Microsoft omfördelning några av sina Windows-utvecklare till Xbox One för att hjälpa till att laget gör passningen och avsluta på Xbox One OS. Myerson är lagets prioriteringar för kalenderår slutföra Xbox One OS släppa Windows 8.1 för allmän tillgänglighet (vilket innebär att ge de slutliga OS och appuppdateringar före oktober 18), och att få Windows Phone 8 GDR3 ut genom dörren.

2. Varför är Microsoft fortsätter att backa ARM och Windows RT, särskilt med Intels nya Haswell och Bay Trail marker slutligen kommer ut på marknaden? Trots ljummet mottagande på marknaden och ett underlag bort av andra Windows OEM från plattformen, Microsoft inte kommer att dumpa Windows RT. Företaget tror fortfarande ARM erbjuder bättre pris punkter och batteritid möjligheter, från vad jag har hört. Microsoft gillar Windows RT, eftersom det gör det möjligt för företaget att sätta in ett OS med mindre / ingen crapware, virus och piratkopiering på grund av hur låst ned (av Microsoft) ARM-baserade Windows RT maskiner.

3. Finns det en långsiktig / big-bild strategi och planera? Myerson antydde förra veckan under Microsofts Financial Analyst stämman att han ser en värld där,. Telefoner sträcker sig till tabletter “på ARM fram Det kommer att finnas en mängd olika ARM-baserade enheter som kör Windows i Microsofts syn, av vilka några kommer att vara telefoner, några tabletter och några phablets Surface Mini passar in här, liksom den förväntade,.. Nokia “Bandit” phablet och ARM-baserade “Sirius” tablett tiden kommer de operativsystem som körs på dessa olika formfaktorer konvergerar jag tveksam. . “Windows RT” kommer att vara namnet på vad körs på dessa plattformar Kanske Microsoft kommer (äntligen) bara ringa alla sina operativsystem “Windows” – även om de inte riktigt samma sak.

Det är allt jag har just nu. Kom ihåg: Skjut inte budbäraren. Och alla Microsoft färdplaner är föremål för eventuella urspårningar potentiellt orsakas av nya VD: ar med nya affärsplaner och / eller REORG förödelse.

Uppdatering: Här är en bra fråga. Är den utlovade, Surface 2 med LTE stöd, faktiskt Surface Mini, med tanke på att båda väntas i “tidig” 2014? Jag vet inte, men kanske ….

Uppdatering nr 2: En annan Microsoft-produkt som skulle kunna ansluta sig till denna grupp av våren 2014 saker? De, Metro-stil / Windows Store berörings första program, kodnamnet “Gemini,; som Microsoft har sagt kommer ut 2014. Jag har hört” sommaren 2014 “ser mer troligt, men vem vet ….

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

Android lockscreen bypass: Google lappar skavank på Nexus 5X telefoner