Oracle resultat visa vinst för Sun

Orakel levererade ett bättre än väntat fjärde kvartalet artighet av starka hårdvaruförsäljning – särskilt ett rörelseresultat på Sun Microsystems och stark försäljning av Exadata databasmaskiner.

Företaget på torsdag redovisade ett resultat av US $ 2,4 miljarder eller 46 cent per aktie, på inkomsterna av US $ 9,5 miljarder euro (uttalande, förhandsgranska). Non-GAAP resultat var 60 cent per aktie, i god tid före den 54 cent per aktie förväntas av Wall Street. Försäljningen var i linje med förväntningarna, men Oracles vinst fick ett uppsving från bättre än väntat hårdvaruförsäljning.

Sun bidrog med ungefär US $ 400 miljoner dollar icke-GAAP rörelseresultat. Man kan kalla resultatet Oracles Sun mirakel. I ett uttalande, Oracle CFO Jeff Epstein sade Sun hade US $ 1,2 miljarder systemförsäljningen. Orakel VD Safra Catz sa

Nu när solen är lönsamt, har vi ökat förtroende för att vi kommer att möta eller överträffa vårt mål Sun bidrar US $ 1,5 miljarder icke-GAAP rörelseresultatet under FY2011 och US $ 2,0 miljarder i FY2012.

Läs mer om “Oracle: Sun lönsamt; Exadata försäljningspipeline närmar $ 1 miljard” vid website.com.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september