Populär plugin Social Fixer kapitulerar till Facebook juridisk hotfulla

En man gjort en fantastisk webbläsare plugin som heter Social Fixer, som tillät användare att skapa exakt Facebook erfarenhet de ville.

Facebook inte gillar det så bort sin Facebook sida under tvivelaktiga omständigheter – och har nu hotade honom med juridiska frågor om han tarmar Social Fixer funktionalitet.

Social Fixer meddelade igår den ger efter för Facebooks hot om rättslig prövning och kommer att ta bort huvudfunktioner som gjorde verktyget användbart.

Eftersom sociala Fixer är en enmansföretag, Matt Kruse först försökte prata med Facebook – men när stridslysten, resursrika sociala medier Behemoth hotade utvecklare, hade han inget annat val än att göra precis som de dikterade.

Folk använde sociala Fixer att visa vänner att Facebook ofta döljer, för att utföra funktioner som att logga ut från chatten på log-in, för att styra teckenstorlek, för att filtrera Facebooks sponsrade inlägg och annonser ut ur deras vän flöden, sociala Fixer låter användare välja sin nyhetsflöde så spel och program dyker upp i separata flikar, och att inte visa innehåll baserat på sökord.

Förra veckan, Buzzfeed uppskattas att social Fixer har mellan 500.000 och en miljon användare.

Tre veckor sedan, tog Facebook först bort kommunikationsmedel Social Fixer haft med direkta fans och användare: sin Facebook-sida.

Facebook berättade Social Fixer utvecklare Kruse att han hade rapporterats för spam.

Han gjorde en massa oväsen med ett blogginlägg, som fick honom en Buzzfeed artikeln och sedan kontakt med en människa på Facebook.

Han fick sedan veta att spam rapporten var i själva verket inte sant.

Facebook berättade slutligen Kruse att en icke namngiven enskild användare hade rapporterat social Fixer sida för brott mot deras användarvillkor och Platform Policies. (Speciellt avsnitt 3.11 av sina rättigheter och skyldigheter som gäller för att inaktivera Facebook och blockeringsattacker, och avsnitt 1.3 i sin plattform politik som gäller på Facebook utvecklare, Kruse är inte en Facebook-utvecklare).

Förstå att sociala Fixer är en webbläsare plugin som utför samma funktioner som AdBlock och F.B. Renhet, frågade Kruse Facebook vad dess ståndpunkt var med plugins som dessa.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Facebooks representant demurred, säger att de inte hade hört talas om AdBlock (AdBlock har för närvarande 234 tusen Facebook-sida “gillar” – Social Fixer är numera utgår Facebook-sida hade 338 tusen “gillar”).

Jag fick veta av personen på Facebook att hon inte var medveten om [AdBlock], men skulle checka in dem.

Facebook inte erkänna F.B. Renhet (det är vid den här tiden hotas med rättsliga åtgärder från Facebook och har tidigare trakasserats av Facebook med både sida och efter deletioner).

På lördag, Kruse publicerade Facebooks sociala Fixer ultimatum, som sagt till honom

1) För att uppfylla sina villkor och få Page åter publiceras måste jag ta bort följande funktioner från social Fixer

• Friend Tracker, • nyhetsflöde Flikar, • nyhetsflöde Filter; • Blockering av annonser, sponsrade berättelser, etc.

Han lade till

Naturligtvis jag frågade vad som skulle hända om jag valde att inte göra de förändringar som de begär.

Jag fick veta att ärendet skulle skickas över den juridiska avdelningen […]

Det är ett fall som en enda utvecklare inte ens hade råd att vinna.

Twitter vill att du ska stanna kvar lite mer. Det återstår att se om Twitter blir segare, men om det gör en affärsmodell — och potentiella IPO — är sannolikt att dyka upp ganska snabbt.

Välkommen till det nya sättet att göra affärer: översittare och bluffa den lilla killen när hans populära modellen inte tjäna dina annonsörer – även om det gör det möjligt för kunderna att använda produkten mer än de annars skulle – och fortsätt tills du skrämma honom till delaktighet.

Egentligen är det en ganska gamla sättet att göra affärer.

Men det är en taktik jag föredrar att se i mina gangsterfilmer. Inte i mina sociala nätverk.

Speciellt inte de som låtsas att fatta beslut baserat på positiva användarupplevelser samtidigt vrida sina egna regler för att Strongarm indie devs – och vars handlingar återspeglar en bransch genomträngande, förvånande över-the-lag förakt för sina användare.

Och om du verkligen tittar noga just nu, om användaren förakt inte kör “stor låda” social just nu, då är det säkert ridning hagelgevär.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport