Är grossist-only backhaul bara en orealistisk?

Podcast inte fungerar? Klicka här för att ladda ner filen.

Den potentiella förvärv av ledningsnät av SP Tele har tagit upp frågan om huruvida vertikalt integrerade backhaul leverantörer kommer att innebära högre marknadspriser för ISP-kunder.

Vissa, däribland ekonomen Joshua Gans, tror att det kan vara dåliga nyheter. Andra, som Netspace Matthew Phillips, är också bekymrad, men kommer att vänta och se vilken effekt det har. Samtidigt, över diket, säger Kordia Susie Sten alla ryggraden leverantörer i Nya Zeeland har sina egna detaljhandelsverksamhet. Så vad är vi oroliga?

Pipe Networks har fokuserat på större kapacitetslänkar i högtrafikerade områden. Om de blir en del av en återförsäljare eller inte, effekterna kommer inte lika uttalad som den skulle i regionala områden där liten eller ingen konkurrens råder. Här Telstra är ofta den enda backhaul leverantören även om regeringen har krävt anbud för alternativa leverantörer. Inverkan av vertikalt integrerade leverantörer här är mycket mer inflytelserika.

Om NBN inkluderar många, om inte alla, backhaul länkar i sitt nät? Medverkan av NBN i tillhandahållandet av stamnät fortfarande verkar lite vätska. Fullständig täckning i backhaul av NBN skulle säkerställa att en garanterad grossist-enda leverantören kommer att finnas på alla rutter för att minimera risken för vertikalt integrerade leverantörer blåsa grossistpriser.

Med sin syn på Pipe förvärv och omfattningen av backhaul konkurrens i Australien du kommer att höra från

Bevan Slattery från Pipe Networks minskade en inbjudan att delta i denna veckas tvinnad tråd.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Matthew Phillips, Regulatory och Carrier frågor chef för Netspace, Susie Stone, GM för strategisk utveckling på Kordia, Joshua Gans, ekonom från Melbourne Business School

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”