Helvetet fryser: Oracle köpa aktier i SAP?

Ryktet du jour träffade Reuters tråd tidigt i morse, och det är en doozie: SAP: s aktier är upp i den senaste handeln, eftersom Oracle har köpt några åtta procent av bolaget. Med tanke på April Fool dag har kommit och gått, måste man anta att detta rapporterades inte för sin humor värde men för något annat ändamål – kanske till och med som en del av legitim nyheter.

Så lite dissektion är i ordning: Först, när som helst en analytiker säger en lager aktier är upp på grund av en enskild händelse brukar spekulera, liggande, eller värre. Om du verkligen kart köpare, kommer du aldrig veta varför en aktie har gått upp eller ned, frånvarande några mycket material händelse som en större process, produkt fel, eller uppköp. Vad skulle vara intressant, och kanske mer genuint nyhetsvärde, är att spekulera om andra, mer rimliga skäl till varför beståndet var upprampning. Jisses, kan det faktiskt vara om en produktstrategi, eller någon annan verklig anledning.

Andra arbetsplanen är att förstå vad som kan aldrig hända i linje med Oracle köper SAP: europeiska tillsynsmyndigheter skulle ha en fältet dag död på en sådan affär, långt innan USA: s tillsynsmyndigheter började nysta det. Det skulle verkligen vara något sätt för Oracle att slå antitrust utseendet och känslan av en sådan affär, och det skulle vara död i vattnet i god tid före lanseringen.

Tredje arbetsplanen är att stävja uppfattningen att Larry kunde köpa tillräckligt SAP lager att sitta på SAP ombord och skruva upp saker: Gissa vad, det är inte heller möjligt. Styrelseledamöter kan inte agera på ett sätt som är skadliga för den finansiella hälsan hos ett publikt bolag, och ingen av aktieägandet i SAP skulle tillåta någon styrelseledamot att agera mot sina intressen.

Så vad har vi i slutändan? Bara en annan rykte som, på grund av ämnet -. Oracle mot SAP – och ökända combativeness av Larry Ellison, nästan kunde vara sant om det inte vore för den lilla frågan om faktum. Jaja. Jag fick en hel del underhållning värde ur tanken. Hoppas du gjorde också.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget