ID-kort förslag “faller kort datalagar”

Storbritanniens Information Commissioner anser regeringens förslag till en nationell rätt kort är så allmänt slutsatsen att “det är omöjligt att dra slutsatsen att de nödvändiga integritet och uppgiftsskydd kommer att vara på plats.”

Som svar på regeringens samrådsdokument, Richard Thomas sade: “Regeringens ansträngningar att samråda brett på dess förslag är välkomna, liksom dess erkännande att för varje system för att fortsätta måste dataskydd och integritetsfrågor behandlas dock de aktuella förslagen upp. ett antal allvarliga farhågor som måste åtgärdas om systemet är att uppfylla kraven i dataskyddslagstiftningen. ”

Speciellt hans oro inkluderar

Thomas sade:… “Vi måste ha någon illusion Vi har att göra med frågor som berör själva karaktären av det samhälle vi lever i Det måste vara större klarhet om de viktigaste syftena bakom en effektivt obligatorisk rätt kort Varför behöver vi massiva infrastruktur som kommer att kräva den högsta nivån av identitetsvalidering för de mest vardagliga av tjänster? Hur kan vi vara säkra på att den unika personnummer och ett centralt register aldrig kommer att användas för att spåra alla våra olika interaktioner med staten och andra? ”

Han tillade: “Om regeringen har för avsikt att driva frågan, då bör lägga fram en annan uppsättning snävare fokuserade förslag tillsammans med ett lagförslag att tydliggöra de garantier som kommer att införas.”

Låt redaktörerna veta vad du tycker i packsalen.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Behovet av att skydda sig mot “funktionsglidning” – särskilt risken för att större statliga övervakning av enskilda aktiviteter kommer att få hjälp genom att registrera dessa i ett centralt register, Problemen med att förlita sig på befintliga databaser av tvivelaktig kvalitet, hålla personuppgifter korrekt och aktuell ; stoppa själva kortet bli målet för identitets bedragare, svårigheterna i att begränsa en bredare användning av kortet och unikt personnummer i situationer där dessa inte verkligen behövs, Stora mängder av information som visas på kortet och farorna med missbruk av andra som ser detta.

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig