IHS: Långsam Ultrabook transporter kommer inte hota SSD branschen i år

Ultrabook transporter inte exakt vad Intel och dess partnernätverk kan ha hoppats att de är vid det här laget, men det visar sig vissa medlemmar i leveranskedjan har inte lika stor anledning att oroa sig.

Specifikt, marknadsundersökningar företaget IHS iSuppli rapporterade på torsdagen att SSD-enheten industrin, framför allt inte kommer att hotas av lägre än väntat transporter – åtminstone inte i år.

Hittills 12,9 miljoner SSD enheter levereras under första halvan av 2012 med ytterligare 10,5 miljoner under det tredje kvartalet. Analytiker förutspår att antalet hoppa till 17,5 miljoner enheter under Q4 för totalt 28,0 miljoner sålda enheter över hela världen under andra hälften av 2012.

Även om dessa uppskattningar är ned från tidigare prognos på 13 miljoner och 20 miljoner i Q3 och Q4 respektive IHS hävdade i sin rapport att detta är egentligen bara en liten minskning i tillväxtutsikterna.

Ryan Chien, en analytiker som täcker minne och lagring vid IHS, förklarade företagets utsikter vidare i rapporten

Intel Corp har inte matchat sina ambitiösa mål för ultrabooks med marknadsföring som behövs för att driva plattformarna som en önskvärd, prisvärt alternativ till konventionella bärbara datorer och tabletter. Detta har föranlett IHS att sänka sin cache SSD transporten projektion. Däremot har prissättningen för SSD-enheter fallit väl under $ 1 per gigabyte tröskel, vilket gör deras värde proposition mer attraktiv än någonsin. På grund av detta, är SSD finna användning i andra produkter, bidrar till att kompensera för bristen på ultrabooks.

Tidigare denna månad, IHS räknar med att Ultrabook transporter kommer att falla kort för 2012. Tidigare IHS analytiker förutspådde att 22 miljoner enheter av Ultrabooks skulle levereras i slutet av 2012. Denna prognos har nu reviderats ned till bara 10,3 miljoner Ultrabooks som säljs i världen i år .

Men medan SSD-marknaden inte skulle kunna spåra ur genom Ultrabook segmentet, samma kanske inte vara sant för hårddiskindustrin.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Medan; IHS meddelade i september, det vill säga den fäktande HDD industrin är inställd på att göra en fullständig återhämtning före slutet av året, en av de bidragande faktorerna är tänkt att vara en ökning av Ultrabook transporter under Q4 2012.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus