Legala risker kan hämmas BYOD antagande: Expert

Legala risker kring frågor som immaterialrätt (IP) ägande och datasäkerhet kan medföra stora hinder för organisationer som vill genomföra en effektiv bring-din-egen-enhet (BYOD) system, enligt Madgwicks Advokater partner Dudley Kneller.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

BYOD är på modet just nu, och många företag är angelägna om att sätta ett program för att underlätta personal föra sina personliga enheter till ett företagsnätverk, vilket ger dem större flexibilitet att arbeta på distans.

Men ett antal juridiska frågor måste lösas när det gäller BYOD, enligt Kneller, som talade på Informa BYOD: 2012 Conference i Sydney.

Igår Tech Research Asia chefsanalytiker Tim Dillon höjde några, juridiska spörsmål kring BYOD, speciellt komplikationer av fjärr torka en personlig enhet av en avgående anställda och datalagring frågor för företag efterlevnad.

Annan juridisk gäller organisationer måste brottas med är vem äger någon IP som skapades på en anställd som ägs enhet för arbete, enligt Kneller. Traditionellt skulle anställda utföra sitt arbete på ett företag som ägs PC sitter i ett kontor under de gamla nio till fem arbetstimmar. Nämnvärt arbete den anställde skulle tillhöra företaget.

BYOD komplicerar saker eftersom personalen kan göra arbetet på sina egna enheter utanför traditionella arbetstid, sade Kneller.

“Övergången till rörlighet och BYOD gör bekväm position vi är vana vid runt IP ägande mer utmanande”, sade han.

IP ägande blir ännu mer förvirrat när de sätter entreprenörer i arbetskraften, som nu är allmän praxis av många företag.

“När de producerar IP, om en organisation specifikt ombesörjer IP tilldelas bolaget skriftligen, att IP kommer att förbli med entreprenörerna,” sade Kneller.

Sedan finns det dataskydd, som kommer att bli ännu mer kritisk nästa år när den australiska Privacy Act ändras för att ge integritetsombudsmannen flera tänder när företag äventyra personlig information om kunder.

Hög profil dataintrång drabbar företag som, Sony, och, Telstra, har lagt datasäkerhet högt på radar av integritetsombudsman, som har rekommenderat en obligatorisk brott systemmeddelanden sättas på plats.

Även om datasäkerhet har traditionellt säkerställs genom IT-avdelningar, med BYOD, personal måste ta hand om det själva, sade Kneller.

Detta skulle inte vara mycket av ett problem för de tekniskt kunniga anställda, men för många användare, är det kommer att bli en mycket obehagligt väg, och de kommer att behöva lite hand-anläggning “, sade han.” En hel del av konfidentiell information kommer till en organisation på olika sätt, så ur ett organisatoriskt perspektiv, måste du veta vad de skyldigheter i fråga om dessa uppgifter, och har processer kring att hantera det på ett effektivt sätt.

Tekniken kan hjälpa dig att ge tillgång till relevant information och neka tillgång till information för vissa användare som inte behöver se den informationen.

Kneller erkänt att BYOD är en realitet, och snarare än att undvika det, bör företagen anamma det, men se till att rätt politik för att undvika eventuella rättsliga komplikationer.

Detta är en resa som inte ger dig lyxen att börja om från början “, sade han.” Du måste titta på vad du har för närvarande på plats så att du kan uppdatera, ändra och bygga vidare på de befintliga strategier.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna