Mac USB3 prestanda: värt kostnaden?

De nyaste Ivy Bridge MacBook Airs och MacBook Pro inkluderar USB 3.0 som arbetar vid en nominell 5Gb / s tillsammans med 1 eller 2 Thunderbolt portar med en 40 GB / s tvärsnitts bandbredd. Det är otroligt totala bandbredden även innan du lägger i 6Gb / s för den interna SATA SSD.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Jag äger 5 eSATA och ingen USB 3.0 enheter, så jag kontrolleras för att se om det fanns någon USB 3.0 till eSATA-adaptrar. De Bytecc adaptrar hade högre betyg användargränssnitt och ett lägre pris än de Belkins, så jag köpte flera att testa.

Test filosofi; My prov tillvägagångssätt skiljer sig från de särskilda hårdvarusajter som Toms och Anandtech. Jag ser för uppenbar förbättring – förbättring du kan känna – och förutsatt att, sedan titta på värdet: är förbättringen värt kostnaden?

Jag oroar mig inte om stoppur tider eller specifikationer. Antingen jag ser en skillnad eller jag inte.

Test installation, en ny MacBook Air med 2 GHz i7, 8GB RAM och 500GB SSD ansluten till en Uspeed USB 3.0 7-port nav med en enda Bytecc Superspeed USB 3.0 till eSATA 3Gbs adapter inkopplad, kopplad till en halvfull PopDrive med två speglade 2,5 “enheter Då jag körde Blackmagic Disk Speed ​​Test app (BDST) -. som är utformad för att berätta videoredigerare hur många videoströmmar en enhet kan stödja – som benchmarkprogram.

Att sätta ribban, jag först sprang BDST på MacBook Air SSD.

Imponerande.

Sedan sprang jag BDST på PopDrive ansluts via USB 2.0-port.

BDST mätt USB 2.0 prestanda var lägre än förväntat. Tidigare erfarenhet med denna enhet – och i ett och ett halvt år av användning, det har varit perfekt – har varit i 20MB / s sortiment. Men detta är vad BDST hittas som kan återspegla de särskilda kraven för tappade-frame känsliga video.

Slutligen, här är de BDST resultat för Bytecc eSATA-adapter.

Lagrings Bits tar, är USB 3.0 på Mac värt det? Jag har 3 svar

Kanske “och” ja “vinna dag för mig. Men för många Mac-användare Jag misstänker att svaret blir” nej “eftersom de inte behöver något mer än Wi-Fi och USB 2.0 kringutrustning, för att inte tala Thunderbolt.

Om du bestämmer dig för att börja använda USB 3.0 med din nya Mac, ta en stund att läsa denna Apple tech not på USB 3.0. Det finns vissa USB 3.0 egenheter du vill veta.

Kommentarer välkomna, naturligtvis. Jag köpte MacBook Air, 3,0 nav och Bytecc adapter själv. Jag vann PopDrive vid 2011 CES.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip