Malaysia dataskyddslagstiftningen efterlevs

KUALA LUMPUR – Några åtta år efter det att de första diskussionerna, Malaysias skydd av personuppgifter Bill kommer slutligen att läggas fram i parlamentet senare denna månad och förväntas träda i kraft 2010. tidigt.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Enligt information kommunikation och kultur Biträdande II Heng Seai Kie syftar den föreslagna lagen att reglera insamling, bearbetning, lagring samt utnyttjande av människors personuppgifter.

Heng sade räkningen visar regeringens oro om vikten av global affärsverksamhet och handel, medan samtidigt med betoning på konsumentskyddet och den breda allmänheten.

Räkningen kommer att läggas fram när parlamentet sitter återigen börjar 19 oktober, sade hon.

Först utarbetades 2001 var persondataskydds Bill senare ut till olika parter för återkoppling. Det var dock aldrig lagts fram i parlamentet efter mötet motstånd från olika parter.

På frågan om varför det tog åtta år för det reviderade lagförslaget att läggas fram, Heng reportrar vid sidan av den nationella konferensen om personuppgiftslagen konferens här i veckan: “Vi var tvungna att göra en undersökning för att få feedback från intressenter och berörda parter, inklusive myndigheter, icke-statliga organisationer och näringslivet. ”

Enligt den föreslagna akten, kommer brottslingar möta böter samt fängelsestraff, sade hon. En personlig dataskydds utskottet kommer också att inrättas för att genomdriva bestämmelser som anges i lagen.

Under sin inledningsanförande vid konferensen, Heng noteras att när personuppgifter faller i oansvariga händer, kommer missbruk av personuppgifter skapar förluster från finansiell till rättsliga påföljder, till kommersiell och offentlig förlägenhet.

Under det senaste decenniet har vi kunnat läsa skrämmande historier om människor förlorar sina pengar på grund av kreditkorts missbruk, eller företag som förlorar sitt rykte på grund av intrång i kundernas integritet, företag förstörda av uppgifter bedrägeri berörda myndigheter genom personuppgifter läckage, och nationella e-förvaltning beredskap undermineras av uppgifter integritetsfrågor.

Nödvändig för världshandeln, samtliga dessa fall är en liten toppen av ett isberg som hotar integriteten av Malaysia som en framväxande kunskapsekonomin “, sade hon.” Den nuvarande trenden av världshandeln skulle ge Malaysia ingen chans att backa, eftersom skyddet av personuppgifter lag är nu en handels förutsättning erkänts av internationell communities.In själva verket är tillräcklig förordningen om personuppgifter nu en förutsättning av många länder för att initiera eller fortsätta den bilaterala handeln.

Till exempel, förklarade hon, artikel 25 i direktiv 1995 EU: s dataskydds beskriver att “överföring till tredje part land, av personuppgifter som är under behandling eller som är avsedda att behandlas efter överföring får endast ske om … tredjepartslandet säkerställer en adekvat skyddsnivå “.

Heng sa: “Det är denna kravet som har tvingat års förhandlingar och stridigheter mellan Bryssel och Washington innan safe harbor-principerna slutligen kommit överens om detta kravet kommer att påverka handeln i denna region som de länder som utgör Asien-Pacific Economic Cooperation. (APEC) har också insett vikten av denna rättsliga utveckling. ”

Enligt professor Abu Bakar Munir vid University of Malaya: s juridiska fakulteten, länder i regionen som har genomfört omfattande lagstiftning om uppgiftsskydd inkluderar Japan, Korea, Taiwan, Thailand, Filippinerna, Nya Zeeland och Australien. I Mellanöstern, bara Israel har liknande räkningar, medan Indonesien och Kina är i färd med att utarbeta en sådan lagstiftning, sade Abu Bakar, som också var en talare på konferensen.

Han sade EU-länder, Chile, Argentina och Brasilien var de andra länder med omfattande lagstiftning om uppgiftsskydd på plats. I USA, är dataskydd regleras av lagen om integritetsskydd 1974 och 12 federala sektorbaserad lagstiftning och enskilda statliga lagar och safe harbor bestämmelse konstaterade han.

Singapore, tillade han, var bland de länder som har infört en självreglerande strategi för skydd av personuppgifter. Däremot har Singapores regering sedan erkänt detta tillvägagångssätt är inte effektiv och överväger planer på en omfattande dataskyddslagstiftning, sade Abu Bakar. Professorn ombads av den malaysiska regeringen för att bistå vid utarbetandet av den reviderade räkningen.

I avsaknad av en dataskyddslagen, sade han olika parter i Malaysia, inklusive utvecklare, lokala och utländska banker hade sålt sina kunders personuppgifter eller får de data som ska användas av tredje part.

För närvarande är det inte olagligt, eftersom vi inte har persondataskyddslagstiftning, men [bankerna] bör iaktta internationell bästa praxis som förbjuder sådan praxis “, konstaterade han.” Förhoppningsvis kommer denna nya lag sätta stopp för alla sådana praxis.

Enligt Abu Bakar, innehåller den reviderade räkningen bestämmelser om dataskyddskommissionär som kommer att ha undersökande befogenheter och ansvar för att upprätthålla den.

Han sade den föreslagna akten skulle tillåta enskilda att vidta civilrättsliga åtgärder för att söka upprättelse om de känner att deras personuppgifter har äventyrats.

Lee Min Keong är en frilansande IT-skribent baserad i Malaysia.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer