Rutland Police byst datacenter cannabis ring

Rutland Polisen har meddelat att de har brutit upp länets största någonsin cannabis fabrik, efter en gryningsräd i lokalerna hos ett stort datacenter.

Mer än 2.000 fabriker och 50 kilo torkad cannabis buske beslagtogs, “kriminalinspektör Pete Roach sade i ett uttalande på fredagen.” Det verkar legitim verksamhet av företaget används som en mycket framgångsrik rökridå för den verkliga drift.

På tal på villkor av anonymitet, en teknisk specialist på British Computer Society (BCS), som hade hjälpt polisen på den gemensamma insatsen, sade att han var förvånad över sofistikerade outfit.

Det fanns inte en enda stansad kortläsare på plats “, sade han.” Det verkar som om datacenters är den idealiska locket. De använder massor av kraft, generera massor av värme, är mycket säkra, har kraftig luftfiltrering och gott om utrymme.

Nätverks arbetare alltid agera lite stenas ändå, så de undvek misstanke för år “, specialisten till.

Enligt källor, hela beräknings och nätverksresurser i centrum, drivs av Greenleef molntjänster, tillhandahölls av två rack ARM-processorer som kör integrerade Linux. Failover nätet dirigering avsattes av ett par D-Link routrar kommer från eBay.

Resten av 10.000 kvadratmeter installation fylldes med rack med falska fronter, bakom vilken hydroponiska system med solid-state belysning hade installerats.

“Det märkliga var att de flesta av de legitima kunder verkade nöjda med kvaliteten på proviantering. Vi undrar hur många av dessa enorma datacenter som inrättats av nyfiket lönsamma moln företag i USA är dubbla användningsområden skunk fungerar” specialisten sa.

Greenleef molntjänster hade tidigare vunnit flera utmärkelser för sin miljöteknik och den höga kvaliteten på dess luftkonditionering och strömförbrukning förnyas.

Vi märkte en rolig lukt ibland, “granne Laura Michaels berättade Rutland Weekend Television reportrar.” Vi visste datacenter körde på öppen källkod, så vi trodde inte att något av det.

Fem personer hålls i förvar. En pingvin finns på plats ifrågasattes, men släpptes på borgen i avvaktan på ytterligare utredning.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation