Samsung lanserar 5,25-tums mellanregister Galaxy Grand 2

Samsung har presenterat sin mid-range dubbla SIM Galaxy Grand 2 phablet, vilket ger en bättre HD-skärm och mer kraftfull processor än sin föregångare.

Som, Nokia spelar ikapp på Samsungs phablet torv, har det sydkoreanska företaget lanserade sin andra Galaxy Grand, en Galaxy Note stora smartphone för köpare på en stramare budget.

Samsung har ökat, minimum visning av den första Grand, ger Grand 2 en 5,25-tums HD-skärm med 1280×720 upplösning som sätter den i nivå med förra årets standard för högre slutet smartphones.

Den nya Grand körs fortfarande på en 1.2GHz processor, men har flyttat från dual till quad core. Den har också en förbättrad 2,600mAh batteri, som Samsung cliams kommer att erbjuda 10 timmars videouppspelning och 17 timmars samtal.

Några av de specifikationer på nyare Grand förblir densamma som dess föregångare, såsom dubbla SIM, populär på marknader som Indien och 8 GB internt minne med microSD som stödjer upp till 64 GB extra utrymme. Det är också hållit åtta megapixel kamera, men Samsung har stötte upp RAM från 1 GB till 1,5 GB i den nya upplagan Grand.

På samma sätt kommer Grand 2 levereras med Android Jelly Bean. Men det är den nyare 4,3 versionen jämfört med 4.1.2 på den ursprungliga Grand, och levereras med Samsungs apps som Chaton, Samsung Hub, S Hälsa, gruppen Play, S Travel, S Översättare, Samsung Link, och Story album.

Grand 2 finns i vitt, svart och rosa och kan hitta en utmanare i Nokias tillkännagav nyligen phablet, sex-tums Lumia 1320, vilket storleksmässigt ligger mellan Samsungs Grand 2 och, dess 6,3-tums skärm Galaxy Mega.

Lumia 1320 är lägre specced syskon av Lumia 1520, som anländer på vissa marknader i Europa, den här veckan för cirka 700 €.

Nokia har ännu inte släppa prisinformation för Lumia 1320, som har liknande specifikationer till Grand två på vissa fronter, även om Nokia-enheten är överträffas av andra. Lumia 1320 till exempel kommer med en fem-megapixelkamera och är något mindre kraftfull, som körs på en dual-core 1,7 GHz processor med 1 GB RAM.

I likhet med Grand 2, Lumia 1320 har en upplösning på 1280×720 med en pixeltäthet på 245 ppi och levereras med 8 GB inbyggt minne och en SD-kortplats som stöder upp till 64 GB lagringsutrymme. Naturligtvis, Lumia enheter levereras med 7 GB extra SkyDrive lagring och Office program.

Med en större skärm, Lumia 1320 väger också en rejäl 220 gram jämfört med Grand 2 s 163 gram, även om Nokia har packat den med en 3400 mAh batteri och lovar 25 timmars taltid och 9 timmars speltid. Dessutom, i stället för Samsungs dubbla SIM, som Nokia har använt i några av sina Asha funktionen telefoner, Lumia 1320 bygger på ett mikro-SIM och stöder vissa LTE band.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Samsung Galaxy Mega omdöme: Stor skärm, men kort på lagring, sex av de bästa Android-drivna “phablets, Nokias Lumia 1520 Windows phablet: Några fördelar värda vikten

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vidare läsning