Är cloud computing säkra nog för spioner? CIA satsar på Amazon

När du tänker spionorganisationer och molnet, du tänker förmodligen om National Security Agency (NSA) snooping på molnet. Nå, gissa vad? Underrättelsetjänster använder molnet för sin egen IT också. Eller, åtminstone Central Intelligence Agency (CIA), aka bolaget, gör med sin egen privata Amazon moln.

Visst använde CIA att använda hemliga prylar, men nu är det att sätta sin IT på molnet som alla andra. Varför skulle CIA göra detta? Tja, som Michael McConnell, tidigare chef för National Security Agency, sade i 2012, “Ekonomin i molnet är så övertygande att de kan inte förnekas. [Men] vi måste få säkerhetsaspekterna rätt.”

Så medan jag är säker på att CIA: s molnet tar begreppet ett privat moln till nya nivåer, det kommer inte att dela sina moln säkerhets hemligheter. Kärnteknologin är AWS, men detta moln, som en regering Executive författare uttryckte det, är “ett offentligt moln som bygger på privata lokaler.” CIA har dock varit mer tillmötesgående om vad det kommer att göra med sin moln.

Till exempel skulle det överraska dig att veta att CIA: s Amazon Web Services (AWS) moln är redo att öppna sin egen App Store? Tja, tro det eller ej, det är precis vad CIA: s informationsdirektör Doug Wolfe meddelade på Cloudera Federal Forum i februari.

Hemliga CIA spion prylar gå allmänheten: bilder

Industrin moln: Varför det är nästa, Vad är det bästa molnlagring för dig, Licens fick du ner?? Få dina SaaS i växel och gå moln

Federal Times rapporterade att Wolfe sade, “Vissa människor fick idén att vi behöver en miljö som är mycket lik den marknaden vi ser kommersiellt. Vi kommer att leverera en privat marknad som kommer att stödja IC [underrättelsetjänsten].”

Gemenskap? Ja, gemenskap.

Du ser det är inte bara CIA. Amazon driver AWS GovCloud och Federal Risk och Authorization Management Program (FedRAMP). Denna molntjänst fick en Department of Defense (DoD) provisoriskt godkännande under DoD Cloud Security Model (CSM) för konsekvensnivåer 1-2 förra året. Om du översätta det från Federal byråkratiskt språk till engelska, betyder det att andra DoD byråer kan sätta sina hemligheter på molnet också.

När de kommer dit, hittar de underrättelsetjänsten App Store har bara ungefär en tiondel av programmen på AWS Customer App Catalog. Dessa säkrade program kommer att omfatta Software-as-a-Service (SaaS) och open-source program.

Men vänta, det finns mer. CIA arbetar med Cloudera, ett open-source företag som specialiserat sig på Hadoop Big Data. Specifikt kommer CIA att använda Cloudera Enterprise för att skapa sin egen företagsdata nav.

Enligt en rapport från NextGov, Wolfe sade CIA kommer att börja använda Cloudera Enterprise Data Hub plattform i april. När bevisat, kommer bolaget att öppna sina Big Datatjänster till alla 17 IC organ.

CIA: s Amazon moln går live – brandvägg och privat, fd CIA CTO talar ut om Snowden läckor, Amazons $ 600M moln affär, Microsoft Azure regering moln nu allmänt tillgängliga, teknik som katalysator för statliga moln transformation; Regeringarna måste inse gränserna för kontroll på moln uppgifter , kryptering

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Var kommer detta Data Hub leva? Om CIA: s AWS moln naturligtvis.

Detta låter inte lika spännande som CIA i spionromaner eller TV-serien Homeland, men det är vad som behövs för att hålla CIA arbetar på tid och budget. Så om din CIO fortfarande känner nervös om att sätta dina program och data på molnet, bara påminna honom eller henne att även säkerhetsorgan sätter sina IT-ägg i molnet korgen.

 Berättelser

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin