LG smarta TV-apparater att få webOS 3,0

Konsumentelektronik jätte LG kommer att visa upp en rad av smarta tv-apparater på Consumer Electronics Show (CES) nästa månad. Den nya linjen av TV-apparater kommer att köra webOS 3,0, en ny version av öppen källkod OS egenutvecklad.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

WebOS plattformen har utvecklats av Palm och förvärvades av HP. Efter en kort razzia i webOS tabletten utrymme, HP drog produkter från hyllan och lagt fram webOS från framtida vägkartor.

Företaget släppte webOS som öppen källkod i hopp företag som LG skulle anta den för kommersiella produkter. Enligt LG den har utvecklat en större version av webOS för användning på 2016 raden av smarta TV-apparater.

Nya funktioner i webOS 3,0 inkluderar titta på video från två olika källor samtidigt. Det stöder också strömmande från smartphones till TV: n.

LG är att lyfta fram tre funktioner på webOS 3.0 under “Magic” varumärke, inklusive magiska Remote Magic Zoom, och Magic Mobile Connnection. Magiska Zoom är spännande som LG hävdar TV ägare kan förstora objekt och text utan att försämra bildkvaliteten.

De nya smarta TV-apparater terar webOS 3,0 kommer att lanseras på CES nästa månad.

Liliputing

se relaterad

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Funktioner som införts i webOS du använder idag

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vatten motstånd, fem färger