Infrastruktur frågor på Datacenter Dynamics Converged Conference

Här på Datacenter Dynamics Converged konferens i New York, kommer jag att kommentera högtalare och sessioner som tiden tillåter

Lisa Stanton, VD, Nord- och Sydamerika, Monitise

Stanton ämne var “Är infrastrukturen läsa för mobila pengar?” Denna session tycktes vara mycket lik något Alastair Lukies, VD för Monitise, presenterades vid den senaste IBM Partner (se, IBM Partner: Omvandla för tillväxt, för mer information).

Hon påpekade att det i betalningsbranschen kan företagen inte fokusera på något enskilt land eller geografi. Binda mobil, pengar och konsumenter tillsammans är den stora idén hennes företag är inriktat på. Monitise ser att ge människor möjlighet att hantera sina pengar, göra inköp och hantera sina liv med hjälp av sin mobila enhet.

Hon citerade statistik som visar att den genomsnittliga personen kontrollerar sin mobila enhet ungefär en gång var tionde minut. Fler finansiella institutioner, mobiloperatörer, sociala mediespelare och återförsäljare förstår att kunder förväntar sig att kunna använda sin mobila enhet för att göra affärer. Kunderna förväntar sig också att dessa företag kommer att fokusera på att göra saker som är relevanta för dem och lätt att använda.

Som med Lukies presentation på IBM Partner, sessionen var intressant, övertygande och bygger på sunt förnuft.

Uppdatering vid 13:00: Jag hade en diskussion med ett antal leverantörer och flera av dem att tro att vi sannolikt kommer att se en “datacenter” råvarumarknaden uppstår. Det vill säga när någon behöver datorresurser, kommer de att kunna gå till en marknadsplats för att se vem som erbjuder de nödvändiga resurserna, som erbjuder dem till bästa pris och sedan köpa de nödvändiga resurser på plats.

Detta verkar vara en rimlig framtid med tanke på de trender mot högt virtualiserade, programvarudefinierade datacenter och cloud computing.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar