Mega beskriver 2014 utvecklingsplaner

Med en påstådd sju miljoner användare och Mega s MEGAsync Windows synkronisering klient publik beta, Vikram Kumar, vd för “privacy företaget”, är optimistisk inför 2014.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Mega grundare Kim Dotcom avgick som styrelseledamot i september förra året att fokusera på sitt försvar mot utlämning av FBI och att fullfölja sina politiska ambitioner. Dotcom förväntades lansera sin nya politiska parti, som kallas Internet partiet, vid ett evenemang i Auckland på måndag.

Däremot har han tvungen att avbryta den så kallade “PartyParty” eftersom det kan strida mot Nya Zeeland vallagar.

Lanseringen var tt att sammanfalla med den andra årsdagen av polisrazzior på sin Coates herrgård, norr om staden som i sin tur ledde till stängningen av hans tidigare lagringstjänst online MegaUpload.

Denna vecka Dotcom avslöjade partiets logotyp via Twitter att säga “Vi kommer att göra politik spännande.” Han följde upp det igår säger “Internet Party är varken vänster eller höger. Det är uppe!”

I skuggan av Dotcom s uppmärksammade upptåg, har utvecklingen varit fortsatt på Mega. Kumar sade Windows synkroniseringsklient kommer att lanseras av beta snart.

“Detta leder Mega funktionalitet i linje med de stora företagen som Dropbox och inkluderar webbläsare tillgång, appar (Android och iOS), och stationära sync”, sade han på webbplatsen.

“Några saker är fortfarande på grund av till exempel appar för Windows Mobile och Blackberry samt synkroniserings klienter för Mac och Linux, men Mega väsentliga grunden för molnlagring är nu på plats.”

Efter det, Kumar sade kommer fokus flyttas till Mega s flaggade strategi att leverera säkra kommunikationsprodukter inklusive meddelandehantering, röst och video.

“Dessa produkter kommer att leverera på Mega löfte om end-to-end säker kryptering levereras på ett sätt som är så enkel att använda att alla får säkerhet och integritet automatiskt helt enkelt genom att använda Mega”, säger Kumar.

“Med tanke på kommunikationsbehov är många gånger att lagring, är det möjligt att i slutet av Mega andra år, kommer det att vara känd mer för sina kommunikationsprodukter än dagens lagringstjänster.”

Medan sju miljoner användare är ett imponerande antal, erbjuder Mega gratis lagringstjänst för användare av 50GB eller mindre. Exakt hur många betald användare har företaget inte är känt.

Kumar sade registrerade användare har lagt upp 625 miljoner filer som representerar över 15PB data.

En grov beräkning skulle sätta att användningen i genomsnitt 89 filer uppladdade per kund med varje kund som använder i genomsnitt drygt 2 GB, långt under tröskelvärdet kräver en betald prenumeration.

Kumar sade sådana medelvärden är inte meningsfullt, särskilt när antalet registrerade användare fortsätter att stiga.

“Mega har en standard” lång svans “kundbas där en liten del av användarna har en stor andel av den totala lagrings medan ett stort antal har ett litet antal / storlek filer.”

Typiskt, i en freemium modelltyp, omräkningskurser för gratis till betald användare är i storleksordningen 1% -5%, sade han.

“Mega affärsplaner erkänna denna verklighet och vi är därför bekväm med det genomsnittliga antalet filer / lagring används mot den betalda tecknade tröskel.

“Dessutom, som tredje part Apps med Mega som backend lagringsplattform och Mega egna kommunikationsprodukter rulla ut de filer som lagras direkt av en person på Mega blir en mindre viktig statistik.”

Kumar sade Mega fokuserar på användartillväxt och “utmärkt kundupplevelse” snarare än intäkter eller lönsamhet.

“Som sådan är Mega inte positivt kassaflöde för närvarande. Företaget har tillräckligt med pengar på banken för att få det att lönsamheten i linje med affärsplanen. ”

Han sade Mega första år har varit “fantastiskt” och bättre än förväntningarna.

“Och bäst av allt, Mega har bara börjat och det är lätt att vara optimistisk om Mega andra år.”

Mega har 11 registrerade aktieägare varav den största, med 30 procent av bolaget, är MD Corporate Trustee Limited, kontrollerat av Kim Dotcom fru Mona Dotcom.

Dotcom kommer inte att kunna stå för parlamentet i Nya Zeeland själv eftersom han är en permanent bosatt, inte är medborgare.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip