Microsoft levererar första testet bygga nästa generations SQL Server Denali “

Microsoft gör tillgänglig för nedladdning den 9 november den första testversion av nästa generations SQL Server release, med kodnamnet “Denali.”

SQL Server AlwaysOn, en ny hög tillgänglighet “lösning som kommer att leverera” ökad användning tillgänglighet, lägre TCO (total ägandekostnad) och användarvänlighet, enligt Softies, Project kodnamn “Apollo”, ny kolumn butiksdatabasteknik syftar att ge större frågeprestanda, Project kodnamn “Juneau”, en enda utvecklingsmiljö för att utveckla databasen, business intelligence (BI) och webblösningar, Project kodnamn “Crescent”, ett webbaserat, datavisualisering och presentationslösning, och tillskotts till PowerPivot teknik som är en del av SQL Server 2008 R2, SQL Server Data Quality Services (baserat på teknik från Microsofts 2008 Zoomix förvärv), andra dataintegration och hanteringsverktyg

Bolaget meddelade att det finns gemenskaps Technology Preview (CTP) bygg – tillgång till TechNet och MSDN-prenumeranter idag – vid PASS (Professional Association for SQL Server) toppmöte i Seattle. Den första Denali CTP är tänkt att vara tillgänglig på 11:45 ET den 9 november, sade Microsoft tjänstemän.

Microsoft sade i februari att dess nästa utgåva av SQL Server skulle kodnamnet Denali, men avböjde att säga något mer om frisläppandet vid den tidpunkten. Nu Softies delar mer. Här är en lista över några av vad som i omgångar som ska ingå i Denali

Liksom SQL Server 2008 och SQL Server 2008 R2 släpper kommer Denali inriktas på att ge användarna med mer hög tillgänglighet, självbetjäning och BI-funktionalitet, sade tjänstemän.

SQL Server är inte bara en databas, men en hel “informationsplattform”, säger Ted Kummert, Senior Vice President för Microsofts Business Platforms Division. Information plattform innebär förmågan att hantera strukturerade data, ostrukturerade data, XML och mer, samt att erbjuda kunderna verktyg och tjänster som analys och rapportering för att tolka dessa data.

Framöver kommer SQL Server laget att fokusera på tre saker, Kummert sa: Innehåller fler verksamhetskritiska funktioner i plattformen (på datalagring sidan och utanför), vilket gör BI för varje slutanvändare, och säkerställer att plattformen fortsätter att utvecklas som en molntjänst.

Förutom att göra den första Denali CTP tillgängliga, Microsoft också ställer till förfogande idag en första CTP av SQL Azure Reporting Services och SQL Azure Dat Sync service (baserat på Sync Framework), planer för vilka annonserades ett par veckor sedan på Professional Developers Conference. (Data Sync tjänsten är tänkt att tillåta utvecklare att bygga applikationer med geo-replikerade SQL Azure data och synkronisera på lokaler med moln och mobila applikationer.) Företaget meddelade också omedelbar allmän tillgång till SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse, en apparat för kunder med datalager hundratals terabyes data.

Microsoft lanserade också en första beta idag av en ny tjänst, kodnamnet “Atlanta.” Atlanta är en konfiguration övervakning molntjänst som syftar till att hjälpa kunderna att minska driftstopp och förbättra prestanda för Microsoft SQL Server-distributioner. Tjänsten övervakar konfigurationen av SQL distributioner att hjälpa databasadministratörer proaktivt undvika konfigurationsproblem och att lösa identifierade issues.The mål leveransdatum för Atlanta är första halvan av kalendern 2011.

Microsoft är inte ger en fartygs måldatum för den slutliga versionen av Denali. Med tanke på SQL Server 2008 R2 släpptes till tillverkning i våras, jag tänkte att det skulle vara en 2012 produkt. Men det verkar, det talas om Q3 2011 som en möjlighet.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning