Microsoft öppnar tech center i Singapore

uppdatera SINGAPORE – Microsoft har öppnat sin första Sydostasien Tech Centre här med ett löfte om att investera S $ 23.000.000 (US $ 18.400.000) i den nya anläggningen under de kommande fem åren.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

I sitt tal vid öppnandet här tisdag, Jessica Tan, vd för Microsoft Singapore, sade centrum kommer att visa ny teknik och tillämpningar som är relevanta för Microsofts kunder i Singapore och Sydostasien.

Sedan dess mjuka lanseringen i februari har centret fått 1.000 externa besökare, cirka 50 procent av dem hade kommit från utlandet, enligt Chong Lee, Asia-Pacific Microsoft Technology Center regissören. Han förväntar sig att anläggningen för att välkomna 6000 besökare i slutet av 2012.

Tan tillade att det inte bara kommer att bli ett skyltfönster center som kunder kan “se, diskutera och prova” olika Microsoft-teknik innan du implementerar dem i deras företag.

Todd Cione, chef för företag och partnergrupp på Microsoft Asia-Pacific för Asien-Stillahavsområdet, sade centrum ger också Microsoft arkitektur prototyper och visar bevis på konceptet.

Företag som är intresserade av att använda sina anläggningar kan komma i kontakt med sina Microsoft Account Managers som också aktivt positionering centrum som en tjänst, Cione berättade webbplatsen Asien. Kunder till Microsofts partner samfundet kommer också att kunna utnyttja tjänster i centrum, tillade han.

Förutom att rikta Microsofts företagskunder, konstaterade Lee att centrum kommer att vara öppen för utvecklare intresserade av att bygga applikationer för Windows Phone mobila operativsystem, eller dess rörelse upptäcka plattform Kinect.

Enligt Tan, Singapore – även Microsofts regionala huvudkontor – valdes som platsen för bolagets första tech center i Sydostasien på grund av dess utvecklad marknad, talang bas och infrastruktur.

IT-konsumenter, moln trend i APAC, enligt Cione,-konsumenter av IT och cloud computing är de viktigaste trenderna för företagskunder i regionen.

“Med spridningen av konsumentprodukter i företaget, fler företagskunder ombedd av sina ledare att stödja olika applikationer”, sade han och tillade att detta innebär både möjligheter och utmaningar för IT-avdelningen när det gäller att hantera och säkra enheterna.

Den nya Tech Center visar också hur företag kan hantera och säkra en heterogen miljö för mobila enheter och datacenter, tillade han.

Det kan också visa hur organisationer kan skapa och hantera olika molnmiljöer, sade Cione. “När kunderna pratar om moln, typiskt, de säger att de vill samlade resurserna, självbetjäning, och möjligheten att skala upp och skala ner datorkraft”, sade han.

Han avböjde att avslöja hur mycket intäkter Microsoft räknar med att generera med Tech Center. “Anledningen till att vi investerat i denna anläggning är att göra dessa produkter verklig för kunderna. De har gjort investeringar i vår teknologi och vi vill se till att den utnyttjas på rätt nivå”, sade han.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer