Microsoft personal försvara personal censur

En högre Microsoft chef har försvarat beslutet att ta bort bloggen av en, kinesisk journalist från bolagets MSN Spaces webbplats hävdar att innehåll, som bryter nationella lagar måste tas ner.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Michael Connolly, en produkt enhetschef på MSN Spaces, postat en post på sin personliga blogg på torsdag som hävdar, att Microsoft står inför en hel del “komplicerade frågor” i Kina, men insisterade på att, organisationen inte har blivit mer aggressiva i vägen det moderata dess, användarens innehåll.

I Kina finns det en unik fråga för hela vår bransch: det finns vissa, aspekter av tal i Kina som regleras av regeringen. Vi har gjort en, val att köra en tjänst i Kina, och att göra det, vi måste följa lokala, lagar och förordningar. Detta är inte unikt för MSN Spaces, är detta något som, varje företag har att göra om de är verksamma i Kina “, sade Connolly.

Bloggen i fråga, skriven av Zhao Jing, även känd som Michael Anti, var, bort från MSN servrar på nyårsafton, enligt ett inlägg tidigare, denna vecka genom undersökande journalist och tidigare CNN reporter Rebecca, Mackinnon.

Som svar på Microsofts officiella kommentar i frågan och inofficiella, kommentarer från Microsoft anställda bloggar hävdade Mackinnon att frågan går utöver Kina.

Beteendet hos företag som Microsoft, Yahoo och andra – och deras, ivriga vilja att uppfylla den kinesiska regeringens krav – visar en, grundläggande brist på respekt för användare och våra grundläggande mänskliga rättigheter “. Hon, sade” Microsoft, Yahoo och andra bidrar till att institutionalisera och, legitimera integrationen av censur i den globala IT affärsmodell.

En annan Microsoft bloggare, Alfred Thompson, som arbetar i företagets, akademiska relationer avdelning, postat en post på sin personliga sida på torsdag ber om mer, information om orsakerna bakom beslutet att ta bort Anti blogg.

Öppenhet och mer information är det bästa svaret när det finns en brist på, bra information. Någon (andra än mig) måste göra några tuffa beslut runt, allt detta. De har mer information och mer att tänka på än jag,; Thompson anges.

Men Thompson ifrågasatte logiken i Microsoft drar sig ur Kina rent, över den fria tal frågan hävdar det enda sättet att underlätta förändring är från, inom.

Det finns tillfällen när jag tror att vi alla bör sluta göra affärer med Kina, tills de blir en demokrati. Och då tänker jag på hur väl det har fungerat, “. Sade han” med Kuba, ibland en bloggare tvingas flytta hosting-tjänster, och det är fel och det är en skam för oss alla. Men är det tillräckligt för att måla en, företaget som en ond tjänare tyranni och ett hot mot de mänskliga rättigheterna? Ge mig en paus.

Både Thompson och Connolly sade att de åsikter som ingår i deras bloggar, är deras egna och återspeglar inte officiella ståndpunkter Microsoft. På onsdag, företaget sagt att “lokala lagar och praxis kräver hänsyn till unika, element”.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer