Qualcomm ansluter Samsung telefoner med kinesiska satelliter

Qualcomm Technologies arbetar nu med Samsung som det lanserar en ny uppsättning av Beidou-förbättrade smartphones för att öka antalet globala positioneringssatelliter som platsbaserade tjänster.

Beidou är ett navigationssystem som används i Kina, som består av flera satelliter som sattes i omloppsbana början år 2000. Den andra generationen av systemet är ännu inte helt klar, men åtminstone 16 av de 35 satelliter för det har inletts.

Smartphones lita närvarande på andra satellitkonstellationer för att ge platsbaserade tjänster, som Qualcomm säger har visat sig vara problematiskt eftersom låga linje-of-sight sikt nuvarande positionssatelliterna kan blockeras av höga byggnader eller i canyon områden.

“Att Beidou-aktiverade telefoner till Kina innebär Galaxy Note 3 har tillgång till flera satelliter, vilket ökar plats noggrannhet. Detta förbättrar slutligen kundernas fotgängarnavigation, hastigheter lokala sökningar och förbättrar andra platsbaserade tjänster”, Qualcomm sade i ett uttalande.

GPS-mottagare såsom de som Qualcomm använder på sin plattform, bara ta emot positionsinformation från satelliter. De inte överföra data tillbaka.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien