Recension: Inateck levererar en överlägsen 7-portars USB 3.0-hubb

USB 3.0 är nu vanligt på PC och Mac. Dess prestanda och bakåtkompatibilitet med tidigare USB-implementeringar gör det till en vinnare. Det är inte lika stabil eller snabb som Thunderbolt, men för orsakssamband till enstaka hårddiskar eller SSD-enheter, det fungerar bra.

Testning i den verkliga världen

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Ändå är det den sällsynta system som kommer med tillräckligt USB-portar, så USB-hubbar är populära. Helst är en USB 3.0-hubb osynlig, som om alla anslutna enheter fungerar som om direkt ansluten till systemet. Men det inte alltid sker.

Automobile tidskrifter prov bilar hela tiden. De får dem för ett par timmar i vissa naturskön plats och sedan skriva om sina intryck.

Men de gör också fyra säsong tester, där de tar en bil för ett år för att se hur det känns med femton eller tjugo tusen miles på det, som drivs i alla typer av väder, av alla typer av förare. Inte skidpad G-kraft eller fjärdedel mil siffror, men daglig användning. Jag föredrar dessa tester.

Även om Mac använder Intel USB I / O-stöd, är USB inte alltid en lagspelare. Under åren har jag haft dussintals gånger när ett system inte vill starta – stannar vid en grå skärm – på grund av USB.

Lösningen är enkel: dra alla USB-anslutningar och omstart. Det är en vanlig del av Apples felsökningstips.

För tre månader sedan ett tyskt företag som heter Inateck skickade mig deras aluminium unibody 7 Port USB 3.0 HUB för Macbook – modell HB7002 – att granska. Jag inkopplad det och mycket riktigt, det fungerade precis som alla andra USB-hubb jag någonsin har använt. Inga programvaru problem; Courtesy Inateck

Jag inkopplad i en Fujitsu SnapScan scanner, tre hårddiskar, USB 3.0 förlängningskabel för USB-minnen och iPhone laddning, en USB 3.0 minneskortläsare och en Apogee En USB-anslutning ansluten till min Shure SM7B mic.

Skrivbordet är en 2012 Mac Mini med en quad-core i7, en Samsung 500GB SSD, 16 GB RAM och över 20 TB lagringsutrymme, den senare en blandning av USB-diskar och nätverks och Thunderbolt matriser. Att skriva är den minst intensiva jag gör på systemet.

Den Inateck navet är en rektangulär avlång av borstad aluminium, så det passar bra med aluminium MacBook eller iMac. Ett nätaggregat och en god kvalitet USB 3.0-kabel ingår.

Det är väl förpackad i den minimalistiska Apple-stil. Hardcore Mac esteter kommer att godkänna.

Under tre månader hårt bruk, har Inateck nav orsakas inte ett enda problem. Delvis genom att testa Jag kopplade två andra USB 3.0-hubbar – en fyra och en 7-port – när jag hade tillfälliga startproblem. Inga fler problem.

Navet fungerar också bra för laddning iPhone. Inte heller har några strömkrävande enheter som krävs användning av andra USB-kontakten som en del rekommenderar. Nätaggregatet verkar vara upp till jobbet.

Jag ska hålla kör Inateck navet för att se om andra problem yta, men jag är nu övertygad om att på något sätt Inateck ingenjörer har tagit fram en överlägsen USB-hubb. Det är en överraskning eftersom jag antog att nav komponenter är råvaror.

Uppenbarligen finns det utrymme för bättre kvalitetsteknik, även i USB-hubbar. De kostar lite mer, men med tanke på att jag ansluter över $ 1000 värde av kringutrustning, den något högre kostnad – $ 33 på nätet – är obetydlig.

Den verkliga fördelen är att det bara fungerar, osynligt, varje dag. Det är värt det för mig.

Kommentarer välkomna, som alltid. Fråga: do Windows-maskiner har problem med USB samt? Jag är nyfiken.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Mac USB frågor

testuppställningen

Resultat

Storage Bits ta