S’pore är nr 1 i e-beredskap i Asien

Resultaten är en del av en undersökning av Economist Intelligence Unit (EIU), som betygsatt affärsmiljöer 60 länder runt om i världen för sin förmåga att använda Internet för att utnyttja den globala marknaden.

USA, Australien och Storbritannien tog den globala topp tre platser, med Norden som kommer i femte, sjätte, åttonde och nionde, “tack vare sina avancerade telekomsystem och gadget kunniga befolkningar”, sa EUI.

Överraskande, gadget älskande Japan, som också är i färd med att exportera sin populära i-mode mobilt Internet service till andra länder, vägde in på artonde i världen listor, bakom Taiwan, som på delad sextonde plats med Österrike.

Självklart, Japan, världens näst största ekonomi, inte omfamna EIU idé att “för många, e-business är en chans att inte bara ansluta med resten av världen, men också för att förbättra sin konkurrenskraft”.

Italien är en annan sölig i cyber-business rat race, släpande bredband-galen Sydkorea, rapporterade The Straits Times.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment